Roger Federer revine în circuitul ATP. Turneul la care va participa elvețianul

Ultima actualizare:

Roger Federer și-a anunțat revenirea în circuitul ATP. Din păcate, fanii elvețianului au de așteptat mai mult decât și-ar fi dorit până în momentul când vor fi din nou încântați de fostul lider mondial.

Roger Federer revine în circuitul ATP
Roger Federer revine în circuitul ATP

În vârstă de 40 de ani, Roger Federer a avut parte de un sezon de coșmar în 2021. Elvețianul a jucat doar 13 meciuri și a suferit o nouă intervenție chirurgicală la genunchi, după cele două operații din 2020.

Roger Federer absentează din circuitul ATP din luna iulie 2021. Ultimul turneu la care a participat a fost Wimbledon, unde marele campion elvețian a cedat în sferturile de finală.

Ajuns pe locul 41 în clasamentul ATP, Federer va reveni în circuit și va participa la turneul de la Basel (24-30 octombrie). Elvețianul a cucerit de 10 ori turneul din țara cantoanelor, iar în 2018 l-a învins în finală pe Marius Copil.

Roger Federer revine în circuitul ATP abia în luna octombrie. Va participa la turneul de la Basel

„Roger Federer va reveni la turneul de la Basel la sfârșitul lunii octombrie. Nu a mai jucat de la Wimbledon 2021. A câștigat 10 titluri în orașul său natal, inclusiv ultimul dintre cele 103 ale sale”, a scris pe rețele sociale Rene Stauffer, autorul biografiei jucătorului.

Breaking news: @rogerfederer will return to the #swissindoors in Basel end of October. His first confirmed start on the ATP-Tour after the #LaverCup in September. Hasn’t played since Wimbledon 2021 (QF ag Hurcakz). Won 10 Titles in his hometown, including the last of his 103.

— rene stauffer (@staffsky) April 26, 2022

Roger Federer și-ar fi dorit să revină la Wimbledon, dar refacerea durează mai mult decât s-ar fi așteptat. Fanii „sportului alb” îl vor putea vedea, însă, ceva mai repede pe elvețian. La începutul acestui an, Federer a confirmat că intenţionează să joace la competiţia demonstrativă Laver Cup, care va avea loc la sfârşitul lunii septembrie.

Roger Federer va avea 41 de ani în momentul turneului de la Basel

Thrilled to hear that @rogerfederer will be playing in Basel in October! pic.twitter.com/r6hiNZBOjo

— ATP Tour (@atptour) April 26, 2022

„Nerăbdător să joc acasă”, a scris elvețianul pe reţelele de socializare. Câștigător a 20 de trofee de Grand Slam, Federer a fost depăşit la acest capitol la începutul anului de Rafael Nadal, care s-a impus anul acesta la Australian Open, urcând astfel la cota 21.

Campionul elveţian a câştigat 103 trofee într-o carieră lungă de mai bine de douăzeci de ani. A stat 310 săptămâni pe locul 1 în clasamentul ATP. Din păcate, Federer a jucat doar 19 meciuri în ultimii doi ani.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net