Federer prevede ca tenisul să se schimbe din temelii, în următorii 50 de ani

După ce numele său a fost sinonim cu marile performanțe în tenisul masculin mondial, Roger Federer se află acum în pragul retragerii din sportul care l-a consacrat. Într-o discuție cu „L'Équipe”, elvețianul a declarat că este de părere că multe recorduri din tenis vor cădea, în următoarele cinci decenii.

image
Roger Federer va avea un ultim meci demonstrativ (FOTO: EPA)

„Cursa pentru recorduri va continua. Pentru că, astăzi, este mai uşor să câştigi pe toate suprafeţele. Posibilitatea este reală. Văd o mulţime de recorduri, care cad în următorii cincizeci de ani şi asta este normal, pentru că jucătorii vor fi concentraţi pe asta. Dar nu va fi uşor, pentru că este lung şi sunt multe meciuri”, a declarat Federer.

Roger Federer se va retrage din tenis, însă nu fără un meci demonstrativ, care să rămână amintire iubitorilor „sportului alb” din lumea întreagă. „Când am decis să anunţ că mă retrag, înainte de Laver Cup, trebuia să mă decid ce voi face la Londra. Pot juca sau nu? Va fi ceva special? Pentru că este un eveniment important. Nu doar un meci demonstrativ. Dorinţa mea este să organizez un adevărat meci demonstrativ cu cine vreau şi cu fani minunaţi. Sper că voi reuşi în următoarele şase luni”, a declarat Roger Federer la postul elveţian RTS.

Record peste record pentru elvețian

Sportivul în vârstă de 41 de ani este, de asemenea, autorul unor performanțe-record: de la debutul său în tenisul profesionist, din 1998, și până astăzi, Roger Federer a câștigat peste 130 de milioane de dolari, ridicând deasupra capului de de opt ori trofeul de la Wimbledon, de șase ori la Australian Open, de cinci ori la Wimbledon și o dată la Roland Garros.

Numele lui Roger Federer este legat de cele mai multe victorii în finalele turneelor de Grand Slam, elvețianul numărând 20 astfel de succese, dar și în finala Turneului Campionilor, unde a câștigat șase trofee. Totodată, a fost pentru mai mult de cinci ani lider al clasamentului mondial al tenismenilor profesioniști.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
bani falsi sursa igpr
cub reghecamf bătaie png
podhoria Sursamonitorulneamt jpg
sju slatina
image
image
image
image
Becali
Marco Asensio (dreapta), EPA jpg
Edi Iordanescu, Sportpictures jpg
Echipaj 8+1 feminin canotaj, Facebook jpg
Meci retragere Federer Foto EPA EFE
Un protestatar și-a incendiat brațul la Laver Cup FOTO EPA-EFE