Federer prevede ca tenisul să se schimbe din temelii, în următorii 50 de ani

După ce numele său a fost sinonim cu marile performanțe în tenisul masculin mondial, Roger Federer se află acum în pragul retragerii din sportul care l-a consacrat. Într-o discuție cu „L'Équipe”, elvețianul a declarat că este de părere că multe recorduri din tenis vor cădea, în următoarele cinci decenii.

Roger Federer va avea un ultim meci demonstrativ (FOTO: EPA)
Roger Federer va avea un ultim meci demonstrativ (FOTO: EPA)

„Cursa pentru recorduri va continua. Pentru că, astăzi, este mai uşor să câştigi pe toate suprafeţele. Posibilitatea este reală. Văd o mulţime de recorduri, care cad în următorii cincizeci de ani şi asta este normal, pentru că jucătorii vor fi concentraţi pe asta. Dar nu va fi uşor, pentru că este lung şi sunt multe meciuri”, a declarat Federer.

Roger Federer se va retrage din tenis, însă nu fără un meci demonstrativ, care să rămână amintire iubitorilor „sportului alb” din lumea întreagă. „Când am decis să anunţ că mă retrag, înainte de Laver Cup, trebuia să mă decid ce voi face la Londra. Pot juca sau nu? Va fi ceva special? Pentru că este un eveniment important. Nu doar un meci demonstrativ. Dorinţa mea este să organizez un adevărat meci demonstrativ cu cine vreau şi cu fani minunaţi. Sper că voi reuşi în următoarele şase luni”, a declarat Roger Federer la postul elveţian RTS.

Record peste record pentru elvețian

Sportivul în vârstă de 41 de ani este, de asemenea, autorul unor performanțe-record: de la debutul său în tenisul profesionist, din 1998, și până astăzi, Roger Federer a câștigat peste 130 de milioane de dolari, ridicând deasupra capului de de opt ori trofeul de la Wimbledon, de șase ori la Australian Open, de cinci ori la Wimbledon și o dată la Roland Garros.

Numele lui Roger Federer este legat de cele mai multe victorii în finalele turneelor de Grand Slam, elvețianul numărând 20 astfel de succese, dar și în finala Turneului Campionilor, unde a câștigat șase trofee. Totodată, a fost pentru mai mult de cinci ani lider al clasamentului mondial al tenismenilor profesioniști.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net