Înfrângere record în rugbi: România, învinsă cu 0-76 de campioana mondială

Ultima actualizare:

Echipa naţională de rugbi a României a fost învinsă, duminică, la Bordeaux, în cel de-al doilea meci de la Cupa Mondială din Franţa, de către Africa de Sud, cea care este și deţinătoarea trofeului. Partida s-a încheiat cu 76-0 pentru adversara românilor, care a învins fără drept de apel reprezentativa „stejarilor”.

România, neputincioasă în fața Africii de Sud (FOTO: Getty Images)
România, neputincioasă în fața Africii de Sud (FOTO: Getty Images)

Anterior, naționala noastră a mai disputat, recent, duelul cu Irlanda, aceasta din urmă învingând cu 82-8. România are programat următorul meci din grupă, pe 30 septembrie, la Lille, cu Scoţia.
„Africa de Sud, nemiloasă împotriva României la Cupa Mondială”, au titrat fără rezerve francezii de la „L'Équipe”, în timp ce jurnaliștii de la Supersport au notat fără menajamente că „România nu mai e forța rugbiului de odinioară, când ocazional împingea echipe mari. Așa că era de așteptat unilateralitatea acestui joc, mai ales după ce Irlanda a înregistrat peste 80 de puncte împotriva acelorași adversari, acum o săptămână”.

„Tinerețea lor și experiența noastră pot face un mix bun”

Încă dinaintea duelului, întâlnirea cu Africa de Sud se prefața a fi o provocare, dat fiind că vorbim despre campioană en-titre și una dintre favoritele turneului, alături de Irlanda și Franța. „Schimbul de generație a fost făcut, în ultimii ani: am rămas și jucători cu experiență, dar avem și jucători tineri, care au o dorință mare să se exprime, să dea ce e mai bun. Tinerețea lor și cu experiența noastră cred că vor face un mix bun”, declara pentru sport.ro Florin Surugiu, într-un interviu oferit de către „veteranul” lotului României, acesta având 38 de ani și nouă luni.
Campionatul Mondial de Rugbi 2023 se desfășoară în Franța, în perioada 8 septembrie-28 octombrie, iar țara noastră își împarte grupa Irlanda (10p), Africa de Sud (9p), Scoția și Tonga, ultimele două fiind în situația țării noastre, respectiv neavând vreun punct acumulat.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net