Măcel la parada Super Bowl. Mai mulți oameni, împușcați când sărbătoreau

Ultima actualizare:

Ceea ce se anunța o sărbătoare în toată regula s-a transformat într-o tragedie în Statele Unite ale Americii: cel puțin o persoană a fost ucisă și 21 au fost rănite în timpul paradei organizate miercuri, în Kansas City, pentru a sărbători Super Bowl, cel mai mare eveniment anual din fotbalul american.

image

În timp ce oamenii se adunaseră să celebreze victoria echipei Kansas City Chiefs la Super Bowl, jucătorii fiind chiar pe scenă în acel moment și bucurându-se pentru reușita sportivă, s-au auzit focuri de armă, iar entuziasmul s-a transformat imediat în panică. 

Situația din SUA, îngrijorătoare: mai multe arme de foc decât locuitori

Poliția a reacționat imediat și a cerut oamenilor să părăsească zona, reușind să identifice două persoane înarmate și să aresteze trei suspecți, demarând o anchetă. Din datele disponibile până acum, din cele 21 de persoane rănite, 15 ar fi suferit răni periculoase și nouă ar fi copii, cu vârste cuprinse între șase și 15 ani. 
Evenimentul tragic de la paradă a întețit criticile despre ușurința cu care americanii au acces la armele de foc, acestea fiind foarte răspândite pe teritoriul SUA - statistica arată că există mai multe arme individuale decât locuitori. Astfel, bilanțul morților prin împușcare este unul îngrijorător: aproximativ 49.000 de oameni au fost uciși, în 2021 și 49.000 în 2020. Multe dintre masacre au fost comise în mediul școlar, șocând opinia publică și oamenii din întreaga lume - unul dintre cele mai „negre” episoade de acest fel s-a petrecut în 2012, când o persoană a intrat într-o şcoală primară din Connecticut și a ucis 20 de copii cu vârste de șase, respectiv șapte ani. Totuși, nu au apărut legi care să schimbe acest context nefericit, milioane de americani considerând posibilitatea de a deține o armă ca fiind un drept constituţional fundamental.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Kate, William și Harry, Foto Getty (2) jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net