Mânat de o cauză nobilă: donează 1.000 de dolari pentru fiecare as reușit

Stefanos Tsitsipas a anunțat că va dona o sumă considerabilă, în urma evoluțiilor sale în turneul de tenis de la Mexican Open. „Voi dona 1.000 de dolari pentru fiecare as pe care îl voi reuşi, în această săptămână”, a declarat ocupantul numărului 12 mondial în ierarhia mondială a tenisului masculin.   

Stefanos Tsitsipas ocupă locul 12 în clasamentul ATP (FOTO: EPA)
Stefanos Tsitsipas ocupă locul 12 în clasamentul ATP (FOTO: EPA)

Jucătorul grec a promit, astfel, câte 1.000 de dolari pentru fiecare as, pe care îl va bifa la turneu, scopul fiind acela de a ajuta la reconstrucţia oraşului Acapulco, după distrugerile provocate de uraganul Otis, în luna octombrie a anului trecut - cel puţin 50 de persoane au murit atunci, când practic cel mai puternic uragan care a lovit coasta mexicană a Pacificului s-a abătut asupra oraşului Acapulco, provocând atât daune umane, cât și financiare, de până la câteva miliarde de dolari și consemnând avarii la peste 130.000 de case.

Principalul favorit al competiției, eliminat încă din runda inaugurală

„Am fost surprins... Nu mă așteptam ca orașul să fie într-o asemenea stare. Sunt multe lucruri, multe ruine și multe imagini neașteptate, la care am asistat și pe care le-am văzut. Mi-am dat seama abia acum cât de rea este situația și este cu adevărat regretabil ce s-a întâmplat aici... Sper că prin tenis putem sprijini și face tot posibilul pentru municipalitate și oraș, pentru a aduce oamenii împreună, pentru a strânge bani și a juca pentru o cauză nobilă”, a consemnat sportivul. 
În vârstă de 25 de ani, Tsitsipas a cunoscut apogeul carierei sale în urmă cu trei ani, când evoluțiile din „sportul alb” l-au urcat până pe podiumul ATP, ocupând locul trei. Cele 10 titluri din palmaresul său și parcursul în competițiile oficiale i-au adus premii în valoare de peste 29 de milioane de dolari.
Openul Mexicului se desfăsoară între 26 februarie şi 2 martie şi îi reuneşte, între alţii, pe germanul Alexander Zverev (6 ATP și principalul favorit, însă eliminat încă din primul tur), danezul Holger Rune (7 ATP), norvegianul Casper Ruud (11 ATP) şi americanul Frances Tiafoe (16 ATP). 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
coada imigrari IGI jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net