Marian Iancu, fostul patron Poli Timișoara, de nerecunoscut, după ce a slăbit zeci de kilograme în închisoare

Ultima actualizare:

Marian Iancu este de nerecunoscut, după ce a slăbit zeci de kilograme în închisoare. Fostul patron de la Poli Timișoara a stat 8 ani după gratii, iar acest lucru pare să-l fi transformat radical din toate punctele de vedere.

În vârstă de 56 de ani, Marian Iancu a fost eliberat din închisoare pe 27 iunie. Deși fusese condamnat la 14 de închisoare, fostul patron din Liga 1 a fost eliberat cu 6 ani mai devreme decât momentul în care trebuia să iasă din spatele gratiilor.

Citește și: Personalitățile din România care au reușit să «fenteze» închisoarea. 28 de ani de detenție, în doar 12 ani

Situația sa medicală ar putea sta la baza eliberării timpurii. La începutul acestui an, fostul atacant Alexandru Dobroiu a menționat că Marian Iancu ar avea probleme grave de sănătate, scrie Gsp. Cei doi au fost colegi de celulă.

Cu probleme de sănătate sau nu, Marian Iancu a sărbătorit din plin ieșirea din închisoare. La doar câteva zile după eliberare, acesta a fost filmat la o petrecere în timp ce cânta imnul Rapidului, conform ProSport.

Marian Iancu, transformat de cei 8 ani petrecuți în detenție. Pentru ce a fost condamnat?

În imaginile de la petrecere se poate vedea că fostul finanțator al Politehnicii Timișoara a slăbit foarte mult în închisoare. Vezi AICI secvențele cu Marian Iancu transformat după cei 8 ani petrecuți în detenție.

Fostul patron fusese condamnat în 2014 la 14 ani de închisoare. El a fost acuzat de evaziune fiscală şi spălare de bani în dosarul RAFO.

De altfel, în urma procesului, Marian Iancu și alte două persoane au fost obligate să înapoieze statului 150 de milioane de dolari şi 18 milioane de euro. Magistraţii Curţii de Apel au decis confiscarea, de la Marian Iancu şi de la ceilalţi doi inculpaţi condamnaţi, a 7 case şi apartamente, 7 terenuri şi 3 maşini, pentru a recupera prejudiciul.

Ce performanțe a realizat Marian Iancu?

Marian Iancu a preluat Poli Timișoara în 2005. El a fost patronul echipei timp de 6 ani. A visat la un titlu în Liga 1, dar n-a reușit decât două clasări pe locul secund. În 2009 și 2011, Politehnica Timișoara a fost vicecampioana României.

În aceeași perioadă, Poli a mai reușit să joace două finale ale Cupei României. Totul s-a nărut în 2011, când echipa din Timișoara n-a primit licența de Liga 1 și a fost retrogradată la masa verde. Trei ani mai târziu, Marian Iancu a fost condamnat la 14 ani de închisoare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!  


Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net