Naționala de rugby a României joacă vineri meciul anului. Stejarii întâlnesc Italia

Ultima actualizare:

Naționala de rugby a României va juca vineri seară, de la ora 21.00, cel mai important meci test din ultimii ani. Pe Stadionul Național de Rugby Arcul de Triumf ”Stejarii” vor întâlni una dintre participantele în Turneul celor 6 Națiuni, Italia.

Mihai Macovei va fi din nou căpitanul naționalei României (FOTO: Sportpictures)
Mihai Macovei va fi din nou căpitanul naționalei României (FOTO: Sportpictures)

Pentru această confruntare contra Italiei, echipă care revine la București după o pauză de 18 ani, selecționerul englez al echipei noastre, Andy Robinson, va miza pe un jucător surpriză: debutantul Victor Leon. Un rugbyst cu foarte multă experiență, care s-a născut în Republica Moldova și care a și evoluat mulți ani pentru această țară, dar care a decis să joace pentru echipa noastră. El este unul dintre cei mai valoroși rugbyști din campionatul Franței și a mai fost în loc și la un meci din Cupa Europeană a Națiunilor. Căpitan în partida contra italienilor, care va fi în direct la Prima Sport 1, va fi experimentatul Mihai Macovei. Acesta va purta banderola pentru a 66-a oară. De asemenea, o revenire importantă în formația noastră va fi cea a ”lunetistului” Florin Vlaicu, specialistul transformărilor.

Alin Petrache: ”Este o onoare și un privilegiu să întâlnim un adversar din 6 Nations”

Calificată la Cupa Mondială din Franța 2023, naționala noastră nu poate avea alt obiectiv decât victoria, chiar dacă se va confrunta cu o adversară foarte puternică. De altfel, aceasta a fost și ideea pe care a încercat să o inoculeze jucătorilor săi selecționerul Andy Robinson: ”Italia vine după o performanţă foarte bună în Turneul celor Şase Naţiuni, pentru că să învingi Ţara Galilor la Cardiff este o victorie uriaşă. Obiectivul fiecărui meci pe care îl jucăm este în primul rând victoria. Apoi, să îi facem mândri pe suporterii români, pe poporul român de evoluţia noastră, inclusiv jucătorii să se mândrească cu ceea ce au reuşit să facă pe teren”, a declarat Robinson pentru Rugby Romania.

La rândul său, președintele Federației Române de Rugby, Alin Petrache, a declarat: “În primul rând vreau să mulţumesc echipei pentru calificarea la Rugby World Cup, ne-am îndeplinit obiectivul, în ciuda ultimilor 2 ani care au fost dificili, ne-am antrenat în condiţii improprii, prin mall-uri şi alte astfel de locaţii, asta în condiţiile în care suntem singurul sport de echipă calificat la Cupa Mondială. Am dovedit că avem valoare, trebuie să fim ajutaţi de acum încolo să ne pregătim cum trebuie. Avem sprijinul fanilor, care ne-au fost mereu alături, sperăm să îi bucurăm cu această partidă, este o onoare şi un privilegiu să întâlnim un adversar din 6 Nations, unde Italia a avut o prestaţie fantastică. “

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
image
image
image
image
image
Darius Olaru (stanga) si Cosmin Matei (Sportpictures) jpg
Simona Halep si Paula Badosa (EPA) jpg
Trabzonspor Fenerbache (X, Twitter) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Adrian Mutu, Sportpictures jpg
Carlos Alcaraz, Getty Images jpg
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
Daniel Niculae (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net