Novak Djoković, în mijlocul unei controverse despre dopaj

Ultima actualizare:

Și fără trofeu, și în mijlocul unei controverse: după ce a pierdut finala turneului ATP Masters 1000, disputată la Paris, Novak Djoković (8 ATP) s-a trezit ca fiind subiectul unei discuții despre dopaj.

Novak Djoković a cedat în finala turneului de la Paris (FOTO: Getty Images)
Novak Djoković a cedat în finala turneului de la Paris (FOTO: Getty Images)

Episodul care a alertat imaginația oamenilor s-a petrecut când jucătorul sârb i-a rugat pe cei din staff-ul său să îi dea o băutură, iar kinetoterapeutul său, Ulises Badio, a fost zărit preparând-o în tribune. În urma acestor instantanee, pozele „s-au rotogolit” pe Internet, comentariile sugerând că fostul lider mondial ar trebui investigat să nu se fi dopat. 

Ce spune Agenția Internațională de Integritate a Tenisului

Presa engleză a lămurit situația, punctând că forul internațional nu a reperat vreun motiv de îngrijorare, astfel încât să se pună problema unei anchete. „Din informațiile SunSport, nici ATP, forul care guvernează tenisul masculin, nici ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), nu au în plan să deschidă o anchetă după acțiunile staff-ului lui Djoković. Nu au nicio intenție să ceară vreo explicație”.
ITIA este același for care a decis suspendarea provizorie în cazul Simonei Halep, în urma unui test antidoping efectuat la US Open 2022, la care românca a ieșit pozitivă la Roxadustat. „Începe cel mai greu meci din viața mea: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am fost testată pozitiv pentru o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică, fapt ce a produs șocul vieții mele. De-a lungul carierei mele, nu mi-a trecut niciodată prin cap să trișez, deoarece este complet împotriva valorilor cu care am fost educată. Mă confrunt cu o situație nedreaptă și mă simt confuză și trădată. Voi lupta până la capăt pentru a demonstra că nu am consumat nicio substanță interzisă în cunoștință de cauză și am încredere că mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la suprafață. Nu este vorba despre titluri sau despre bani. Este vorba despre onoare, și despre povestea de dragoste pe care am trăit-o cu jocul de tenis pe parcursul ultimilor 25 de ani”, a fost reacția jucătoarei din Constanța, în momentul izbucnirii acestei situații. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net