Novak Djokovic revine pe teren după două luni

Liderul mondial al tenisului masculin, Novak Djoković, este pregătit să revină în circuitul de tenis. Acest lucru urmează să se întâmple în cadrul turneului de la Monte Carlo, care se va desfășura în perioada 11-18 aprilie.

Novak Djokovic (FOTO: EPA)
Novak Djokovic (FOTO: EPA)

Vorbim, practic, despre revenirea lui Novak Djokovic, după competița de la Dubai absentând de la Indian Wells, Miami și de la Australian Open, dat fiind faptul că nu a fost dispus să respecte regulile competiției, pe fondul pandemiei de COVID19.

Tenismenul în vârstă de 34 de ani pare rațional și se așteaptă să nu fie în cea mai bună formă, dar se arată ambițios, urmând ca debutul său să fie împotriva spaniolului Alejandro Fokina (45 ATP). „Încă mă simt motivat să fiu în circuit şi să concurez cu tineri, să încerc să-i provoc pe cei mai buni jucători din lume pentru cele mai mari titluri. Sunt foarte încântat să fiu aici şi Monaco este acasă pentur mine, de peste zece ani. Am aşteptat cu nerăbdare momentul în care voi fi din nou pe teren, aşa că acesta este cel mai bun loc în care aş putea începe. Zgura este suprafaţa pe care am crescut în Serbia şi am jucat mulţi ani doar pe acestă suprafaţă. Din punct de vedere istoric, nu este suprafaţa mea cea mai de succes, dar am avut destule victorii pe zgură. Cea de la Roland Garros, de anul trecut, este încă proaspătă în memoria mea, aşa că încerc să folosesc asta ca inspiraţie pentru a începe sezonul pe zgură în cel mai bun mod posibil. Înţeleg că probabil nu voi fi cel mai bun, la începutul acestei săptămâni. Încă îmi testez motorul, ca să spun aşa, şi îmi construiesc jocul, aşa că va dura, evident, ceva timp, câteva meciuri pentru a intra cu adevărat în formă şi a găsi jocul competitiv de care am cu adevărat nevoie. A fi numărul unu mondial este cea mai mare realizare pe care o poţi avea în sportul nostru, aşa că voi încerca să menţin această poziţie cât mai mult posibil”, a comentat sârbul, în cadrul unei conferințe de presă, potrivit ATP.

Numit „Regele Idioților” de către un fost lider mondial ATP

Concret, Novak Djoković nu a participat la competiții, în ultimele luni, pe fondul refuzului de a se vaccina. În acest context, Marcelo Ríos, fost lider ATP, a comentat deciziile lui Djokovic, numindu-l „Regele idioților”.

E stupid ce face Djokovic, renunță la lupta de a deveni cel mai bun jucător din istorie din cauza unui vaccin. Inițial și eu am fost reticent în legătură cu vaccinul, dar trebuie să călătoresc, am fost nevoit să îl fac. Nu știu care este motivul lui, dar dacă vrei să fii cel mai bun din istorie și renunți la asta pentru un vaccin, ești regele idioților, ești prea arogant. Am crezut inițial că se teme să își facă vaccinul, dar e vorba doar de aroganța lui”, a declarat Marcelo Ríos, potrivit „La Tercera”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net