Revine Djokovic. Campionul sârb s-a înscris la turneu din Dubai, unde vaccinul anti-COVID-19 nu e obligatoriu

Ultima actualizare:

Expulzat din Australia, după un imens scandal, Novak Djokovic va participa la întrecerea ATP 500 din Emiratele Arabe Unite (EAU), programată în perioada 14-26 februarie. Campionul sârb va intra în țara asiatică în baza a trei teste PCR cu rezultat negativ. 

Novak Djokovic a cucerit trofeul în Dubai acum doi ani (Foto: EPA-EFE)
Novak Djokovic a cucerit trofeul în Dubai acum doi ani (Foto: EPA-EFE)

Expulzat din Australia, după un imens scandal, Novak Djokovic va participa la întrecerea ATP 500 din Emiratele Arabe Unite (EAU), programată în perioada 14-26 februarie. Sârbul va putea intra normal în țara din Asia în condițiile în care acolo se solicită, la intrare, mai multe teste PCR, însă nu există alte prevederi care să împiedice accesul. Practic, cu 72 de ore înainte de zbor, trebuie efectuat un prim test PCR. Apoi, cu şase ore înainte de plecare, altul, iar în Dubai, pe cel de-al treilea și ultimul. Iar rezultatul acestora trebuie să fie negativ. E de amintit că în EAU nu există o reglementare privind vaccinaţii, dar că acolo un procentaj foarte mare al cetăţenilor este vaccinată.

De asemenea, e de subliniat faptul că, deşi a fost invitat şi la alte turnee, precum cel de la Rotterdam, Djokovic n-a confirmat prezența decât la acela de la Dubai. Totodată, guvernanții din Franța și din Spania au avertizat că pentru a putea participa la întrecerile sportive din aceste țări, adică și la cele de tenis, vaccinarea anti-COVID este obligatorie. Un avertisment pe care i l-au transmis, indirect, lui Djokovic, care a fost expulzat din Australia, luna aceasta, tocmai fiindcă nu era vaccinat.

Djokovic are 5 trofee în Dubai

Lider al clasamentului ATP, jucătorul sârb a câştigat de cinci ori turneul de la Dubai, ultima dată în 2020, când l-a întrecut în finală (6-3, 6-4) pe grecul Stefanos Tsitsipas. Celelalte succese ale sale datează din 2009, 2010, 2011 și 2013. Djokovic ocupă locul 2 după numărul succeselor înregistrate la întrecerea din Dubai, după elvețianul Roger Federer, care a triumfat de 8 ori, între 2003 și 2019.

image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net