Novak Djokovic riscă expulzarea! Campionului sârb i-a fost anulată din nou viza de ședere în Australia

Ultima actualizare:

Telenovela Djokovic nu s-a încheiat. Așa cum se anticipa, ministrul australian al Imigrației, Alex Hawke, a anulat viza de ședere în țara-continent a liderului ATP. Demnitarul a precizat că a luat decizia ţinând cont de interesul public. Sârbul a atacat hotărârea în justiție.

Novak Djokovic și-a scurtat antrenamentul pe care l-a susținut joi, la Melobourne (Foto: EPA-EFE)
Novak Djokovic și-a scurtat antrenamentul pe care l-a susținut joi, la Melobourne (Foto: EPA-EFE)

Contrar unor zvonuri, Novak Djokovici n-a fost reținut din nou, el fiind liber până în această dimineaţă. Atunci, jucătorul urma să fie dus într-un loc convenit de avocaţii celor două părţi și care va fi păstrat secret pentru a se evita ”un circ mediatic”. Ieri, după o audiere de instrucţie desfăşurată la Melbourne, dar în sistem on-line, şi care s-a încheiat aproximativ la ora locală 23.00, judecătorul Anthony Kelly a anunţat, totodată, că Djokovic se va prezenta, azi, pentru a fi audiat de oficiali ai Poliţiei de Frontieră. De asemenea, ministrul Imigrației a anunțat că nu va face niciun demers pentru expulzarea sârbului din Australia cel puţin până la încheierea procedurilor. E de precizat că judecarea cazului a fost transferată la Tribunalul Federal.

Avocat al lui Novak Djokovic, Nicholas Wood a solicitat ca acest caz să fie judecat cât mai rapid, ținând cont de faptul că Australian Open începe luni. Acesta a precizat că până astăzi la prânz va depune documentele şi solicitările necesare. Același lucru îl va face și Ministerul Imigraţiei, astfel încât se speră ca duminică să se desfășoare o audiere. “Domnul Djokovic ar putea fi programat să joace luni seara sau marţi seara (n.r. – la Australian Open). În acste circumstanţe suntem foarte îngrijoraţi în privinţa timpului”, a declarat avocatul campionului.

Novak Djokovic a recunoscut că a mințit

Luni, 10 ianuarie, Djkovic a câştigat apelul făcut la prima decizie a autorităţilor federale australiene de a-i anula viza de intrare în ţara continent. Apoi, miercuri, după o serie de dezvăluiri apărute în presa internațională, acesta a recunoscut că s-a întâlnit cu doi jurnaliști de la publicația franceză ”L’Equipe” deși ştia că are COVID-19. Sportivul a descris acest aspect ca fiind o "eroare de judecată". Jucătorul a afimat că nu ştia că este pozitiv atunci când a premiat copiii de la academia lui din Belgrad, la o zi după data testului său PCR. În ceea ce priveşte declaraţia prezentată autorităţilor australiene înainte de sosirea în ţară, referitoare la faptul că nu călătorise în afara Serbiei anterior, sârbul a spus că aceasta a fost completată greşit de către agentul său.

În cazul în care decizia de anulare a vizei e confirmată de Tribunalul Federal, Djokovic va fi obligat să părăsească Australia. În plus, în astfel de cazuri legea federală stipulează că persoana expulzată nu poate intra în țara continent pentru trei ani.

Andy Murray speră ca situația să se rezolve

Coleg de circuit cu Djokovic, Andy Murray a declarat că situaţia creată de problema pe care o are sârbul cu viza de Australia nu este una bună şi că îşi doreşte să se rezolve totul. “Nu o să-l lovesc pe Novak când este la pământ. Nu este pentru nimeni o situaţie bună. Nu ştiu care va fi procesul acum. Nu ştiu ce cale va alege, dacă poate face apel şi cât ar dura. Se poate antrena în continuare pe parcursul procesului? Poate participa la turneu? N-am nicio idee. Evident, vreau ca situaţia să se rezolve. Cred că ar fi bine pentru toată lumea. S-a lungit totul prea mult şi nu este bine pentru tenis. Nu este bine pentru Australian Open şi nici pentru Novak. Evident, mulţi oameni au criticat de asemenea guvernul aici. Nu a fost bine”, a spus Murray, care s-a calificat, ieri, în finala turneului de la Sydney, trecând în semifinale de Reilly Opelka (6-7/6, 6-4, 6-4).

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net