O nouă zi de foc pentru rugbyștii români. Victoria cu Portugalia e obligatorie

Ultima actualizare:

Naționala de rugby a României se află în fața unui nou examen important pentru calificarea la Cupa Mondială din 2023. Sâmbătă, de la ora 17.30, pe Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf”, în direct la TVR 1, ”Stejarii” vor întâlni Portugalia. Un succes ne poate face să deschidem șampania pentru participarea la Cupa Mondială.

Rugbyștii români au făcut un meci foarte bun cu Rusia, sâmbăta trecută (FOTO: Sportpictures)
Rugbyștii români au făcut un meci foarte bun cu Rusia, sâmbăta trecută (FOTO: Sportpictures)

Învingători cu 34-25 în fața Rusiei, acum câteva zile, românii se vor afla față în față cu o adevărată revelație a preliminariilor. Portugalia a reușit duminică un egal, 25-25, pe terenul liderului grupei, Georgia, așa că selecționerul Andy Robinson este precaut: ”Abia aștept partida. Va fi un meci pe cinste. Portugalia joacă un rugby performant. Sunt foarte încântat de felul cum am jucat în weekend, deci urmează un meci mare. Portugalia are același antrenor de câțiva ani, iar unii jucători au multe meciuri împreună, au putut să-și stabilească o tactică de joc și au avut și niște rezultate bune. Au fost foarte aproape de a învinge Japonia, au bătut Canada, plus rezultatul de egalitate cu Georgia. Impresionant!”, a spus antrenorul englez.

”Este o adevărată semifinală pentru Cupa Mondială”

Jucător în Franța, la divizionara secundă Bourg an Bresse, Marius Antonescu a sintetizat perfect partida de sâmbătă: este ca o semifinală pentru calificare. ”E un meci capital pentru noi și pentru cursa noastră de calificare. Vedem acest meci cu Portugalia ca pe o semifinală, pentru că e un adversar direct, la fel ca și Spania și Rusia. Am trecut de Rusia, acum cel mai important meci e cel cu Portugalia”, a spus internaționalul român.

Anul trecut, românii au câștigat la Lisabona cu 28-27, după o revenire uluitoare, cu un eseu transformat în ultimul minut. Atât autorul acelei încercări decisive, Ovidiu Cojocaru, cât și ceilalți componenți ai echipei, speră să nu mai aștepte finalul partidei și să se impună mai clar. ”Acel meci a rămas în mintea noastră. Știm ce avem de făcut și ne pregătim ca în partida cu Portugalia să nu ajungem în alea zece minute, să terminăm meciul înainte. Nu mă aștept să fie ușor, o să fie o partidă disputată, un meci greu. Dar eu sper să ieșim victorioși, ca și după întâlnirea cu Rusia. Față de anul trecut, echipa Portugaliei a evoluat și mi se pare mai bună”, a declarat Ovidiu Cojocaru.

Andy Robinson: ”Vrem să construim o fortăreață”

Selecționerul Andy Robinson e de părere că dacă băieții lui vor aplica planul tactic stabilit, atunci meciul de sâmbătă va fi mai ușor decât cel de anul trecut. ”Acum jucăm acasă și avem de gând să construim o fortăreață. Îmi place să jucăm aici. E important să nu rămânem în aceeași poziție, să ne asigurăm că jucăm bine în primele 60 de minute și să terminăm în forță. Suporterii sunt minunați, simțim cum susțin echipa, deci trebuie să ne asigurăm că jucăm bine. Totul se va reduce la micile detalii și e important să fim riguroși în ceea ce privește atacul și să profităm de fiecare oportunitate care se ivește”, a declarat Andy Robinson.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News!

image
image
image
image
image
image
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
Minge - fotbal
Dani Alves (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net