Optimism, înainte de JO: „David Popovici e singurul capabil de pe Planetă”

Ultima actualizare:

David Popovici își îndreaptă atenția spre Jocurile Olimpice, programate anul viitor, la Paris, unde specialiștii în natație îl văd drept favorit. Cel mai recent, David Popovici a evoluat la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, din Japonia, însă nu a reușit să își apere titlurile mondiale la 100, respectiv 200 de metri liber, obținând locurile șase și patru.  

David Popovici, cotat maximum înainte de Olimpiadă (FOTO: Getty Images)
David Popovici, cotat maximum înainte de Olimpiadă (FOTO: Getty Images)

În vederea următoarei mari competiții, analistul american Kyle Sockwell a comentat atât parcursul de la Mondiale, cât și cum preconizează să se desfășoară lucrurile la Jocurile Olimpice de la Paris.
„Suta s-ar putea să fie una dintre cursele din sport cu cea mai mare aglomerație de pretendenți valoroși, indiferent că vorbim de masculin sau feminin. Iar dacă asta nu e neapărat o noutate, viteza cu care toți favoriții înoată acum este, cu siguranță, ceva nou în dinamica sportului nostru. Ținând cont de acest aspect al “adâncimii” plutonului, cred că, dacă David va fi în forma lui de top intrând în Paris, va avea un avantaj uriaș în fazele preliminarii și în semifinale, pentru că un înotător care poate face suta în 46,8 va fi capabil să nu forțeze, să nu dea totul, în semifinale și serii, spre deosebire de un înotător care face suta în 47,4, care va trebui să lupte cursă de cursă. La 200 de metri, cu David în forma lui de vârf, pentru mine nu e o bătălie atât de strânsă.

„După el, nu e nimeni prea aproape la JO2024”

La cum stau lucrurile acum, David este singurul înotător de pe planetă capabil să se ducă sub 1:43:00 în proba asta, iar după el nu e nimeni prea aproape. Chiar și nefiind în forma lui cea mai bună în Fukuoka, timpul intermediar al lui David de la 150 de metri a fost exact acolo unde l-am văzut în trecut. Ce i-a lipsit a fost acea viteză necruțătoare cu care să încheie cursa, cu care am devenit atât de obișnuiți la el. Știind toate aceste lucruri, nu cred că va fi necesar prea mult efort ca să-și recapete acea putere pe ultimii 50 de metri, având la dispoziție un an întreg pentru asta”, a spus Kyle Sockwell pentru publicația „Lead”, citată de Eurosport. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net