Patru românce joacă la Indian Wells, două sunt deja în turul secund

Cele patru românce direct acceptate pe tabloul principal de la Indian Wells, Simona Halep, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse și Irina Begu, și-au aflat adversarele.

Simona Halep va debuta la Indian Wells joi sau vineri (FOTO: EPA)
Simona Halep va debuta la Indian Wells joi sau vineri (FOTO: EPA)

Ocupantă a locului 26 și cap de serie numărul 24, Simona Halep va juca direct în turul secund. Adversara sa va fi decisă după meciul dintre rusoaica Ekaterina Alexandrova, ocupanta locului 52 în lume şi americanca Elvina Kalieva, o tenismenă de pe poziția 317, beneficiară a unui wild-card.

Ajunsă pe locul 27 în lume după excelentul parcurs de la Lyon, unde a ajuns în semifinale, Sorana Cîrstea, desemnată a 26-a favorită a turneului, va juca, de asemenea, direct în turul secund. Ea va evolua împotriva câștigătoarei partidei dintre australianca Ajla Tomjlanovici (locul 39 WTA) şi americanca Hailey Baptiste (119 mondial, beneficiară a unul wild-card).

Pe tabloul principal vor juca direct din turul 1 Gabriela Ruse și Irina Begu. Prima, situată pe locul 57 în lume, o va avea ca primă adversară pe Kristina Kucova, din Slovacia, sportivă situată cu 20 de locuri mai jos decât ea.

Irina Begu, care a început săptămâna pe poziția a 72-a în lume, va juca împotriva cehoaicei Katerina Siniakova, de pe locul 55.

Am avut o jucătoare și în calificări, pe Irina Bara, care a fost eliminată în primul tur de ucraineanca Lesia Tsurenko, scor 6-0, 3-6, 6-2.

Simona Halep va avea un antrenor francez la Indian Wells

Pentru Simona Halep, turneul de la Indian Wells reprezintă o nouă experiență. Așa cum a mărturisit la plecarea spre SUA, ea va avea alături un antrenor de la Academia Mouratoglou, Morgan Bourbon, un francez în vârstă de 29 de ani. ”A fost foarte bine la Academia Mouratoglou. O experienţă deosebită. Mă bucur că am făcut acest pas. M-am simţit bine şi a fost o săptămână plină de antrenamente. Sunt bine, m-am antrenat bine şi asta contează. Bineînţeles că se poate juca fără antrenor, dar ca să faci performanţă maximă, din punctul meu de vedere, îţi trebuie cineva alături, care să aibă încredere în tine şi să te ajute în momentele grele să treci peste mult mai uşor. Eu consider că antrenorul este important într-o echipă. Da, este o chestie temporară. O să fie un antrenor de la Academia Patrick Mouratoglou la Indian Wells şi Miami cu mine, şi după aceea o să vedem”, a explicat Halep la plecarea spre SUA.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net