Simona Halep a rămas fără terenul de la Buşteni. Mesajul primarului Mircea Corbu

Ultima actualizare:

Cartierul Campionilor de la Buşteni, un proiect iniţiat de fostul primar Emanoil Savin, devine istorie. Vedetele care au primit în folosinţă gratuită parcele de teren, drept răsplată pentru aportul lor la prestigiul României, rămân fără pământul primit cadou. Ultimele staruri aflate în această situaţie sunt Simona Help şi Lupu Rednic.

Campioana Simona Halep, alături de Emanoil Savin, fost edil în Buşteni. Foto: Facebook/Emanoil Savin
Campioana Simona Halep, alături de Emanoil Savin, fost edil în Buşteni. Foto: Facebook/Emanoil Savin

Actuala administraţie locală a staţiunii Buşteni, condusă de primarul Mircea Corbu, a decis să le retragă dreptul de folosinţă gratuită celor care nu s-au arătat interesaţi să construiască pe loturile de 500 de metri pătraţi de teren. 

Luni, pe ordinea de zi a şedinţei de Consiliu Local s-au aflat două proiecte, prin care se cere anularea dreptului de folosinţă gratuită pentru loturile de câte 500 de metri pătraţi, în cazul jucătoarei de tenis Simona Halep şi al solistului de muzică populară Lupu Rednic.

Mircea Corbu: ”Legea s-a aplicat conform clauzelor contractuale”

Iată mesajul primarului Mircea Corbu:

”Astăzi, 28 februarie, pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local s-au aflat două proiecte care prevedeau retragerea dreptului de folosință gratuită pentru terenurile acordate doamnei Simona Halep, respectiv domnului Lupu Rednic.

Așa cum este normal, legea s-a aplicat conform clauzelor contractuale, votul Consiliului Local fiind de 10 voturi pentru retragerea terenurilor, 4 voturi de abținere și 1 vot împotrivă.

Precizăm că cetățenii de onoare aveau obligația începerii construcției în termen de un an de la data atribuirii terenului, doamna Simona Halep și familia Rednic nu și-au exprimat dorința de a construi în orașul Bușteni și nici nu au făcut vreun demers în acest sens de mai mulți ani Conform unei hotărâri anterioare a Consiliului Local, dreptul de folosință pentru terenuri a fost retras și pentru dl. Marcel Pavel, dl. Ionuţ Iftimoaie şi dna. Alina Dumitru, întrucât nu s-au arătat interesați de aceste terenuri și nu au făcut demersurile legale în sensul construirii unor locuințe.

Subliniem faptul că artiștii celebri și campionii vor rămâne cetăţeni de onoare ai Bușteniului în continuare, însă nu vor mai avea dreptul să folosească loturile de teren”, se arată într-un mesaj publicat de primarul Corbu pe Facebook.

Conform contractelor, Consiliul Local poate decide să retragă dreptul de folosinţă, iar această hotărâre a fost luată, la o şedinţă desfăşurată acum câteva săptămâni, faţă de cântăreţul Marcel Pavel, faţă de fostul luptător Ionuţ Iftimoaie şi faţă de fosta campioană la judo Alina Dumitru.

Şi solistul Lupu Rednic a fost deposedat de teren. Foto: Facebook/Lupu Rednic
Şi solistul Lupu Rednic a fost deposedat de teren. Foto: Facebook/Lupu Rednic

Campionii sportivi şi artiştii celebri rămân cetăţeni de onoare ai oraşului Buşteni, dar nu vor mai avea dreptul să folosească loturile respective de teren, scrie adevarul.ro.

După schimbarea conducerii administraţiei publice de la Buşteni, în toamna anului 2020 a fost demarată o inventariere făcută de o comisie. Acesta a constatat că există peste o sută de cetăţeni de onoare, însă nu toţi au primit terenuri din partea fostei conduceri.

Oraşul Buşteni a acordat titluri de ”Cetăţean de Onoare” unor personalităţi începând cu anii ‘90. Printre aceştia se află sportivi - Simona Halep, Leonard Doroftei, Lucian Bute, Nadia Comăneci, Ilie Năstase, Ionel Ganea, Adrian Mutu, Alina Dumitru, Eduard Carol Novak, Ana Maria Brânză, Marian Drăgulescu, dar şi artişti - Tudor Chirilă, Cornelia şi Lupu Rednic, Angela Gheorghiu, Vasile Şeicaru, Damian Drăghici, Marcel Pavel, Andrei Păunescu, Alexandru Tomescu, Ileana Stana Ionescu şi Cezara Dafinescu. Reprezentanţii Primăriei Buşteni au precizat că nu toţi au primit şi loturi de pământ cu drept de folosinţă gratuit.

Click! spune

”Scandalul pământului” de la Buşteni a început în august 2021, când Sandra Izbaşa anunţa public, pe Facebook, că renunţă la titlul de cetăţean de onoare al staţiunii. Gimnasta a luat această decizie după ce a aflat că nu se poate folosi de terenul dat cu titlu gratuit de fostul primar în anul 2014.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram! 

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net