România, înfrângere categorică în fața Poloniei în Fed Cup

Ultima actualizare:

Weekend de coșmar pentru echipa de României din Billie Jean King Cup, fosta Fed Cup. Jucătoarele noastre au fost învinse cu scorul de 4-0 de Polonia și vor evolua, în noiembrie, un baraj pentru menținerea în grupa de elită.

Echipa de Fed Cup a României (FOTO: Cristina Huțu/ FRT)
Echipa de Fed Cup a României (FOTO: Cristina Huțu/ FRT)

Fără cele mai bune patru jucătoare din clasamentul mondial - Simona Halep, Sorana Cîrstea, Gabriela Ruse și Jaqueline Cristian - în echipă, România chiar nu avea nici o șansă în fața unei formații care era condusă din teren de cea mai în formă jucătoare din circuitul WTA, poloneza Iga Swiatek. Liderul mondial le-a spulberat pe jucătoarele noastre, administrându-i un 6-1, 6-0 în prima zi Mihaelei Buzărnescu și un 6-0, 6-0 Andreei Prisăcariu, jucătoare din afara Top 300. În primul meci al confruntării, Irina Begu a lupta cu Magda Linette, dar nu a putut face mai mult decât să ducă meciul în decisiv. Situată pe locul 63 în lume, ea a fost învinsă cu 6-1, 4-6, 6-2 de numărul 58 mondial, iar la final s-a și accidentat, motiv pentru care nu a mai putut evolua sâmbătă, contra lui Swiatek. Meciul de dublu s-a jucat doar pentru miile de spectatori și a fost pierdut la mare luptă de Buzărnescu și Mitu (5-7, 6-3, 10-5 în favoarea perechii Frech/ Rosolska).

Pentru a rămâne în Grupa Mondială, România va juca un baraj pe 11-12 noiembrie. Advarsară se va alege dintre Franţa, Germania, Ucraina, Letonia, Marea Britanie, Olanda Ungaria, Slovenia, Croaţia, Japonia, China, Brazilia sau Argentina. S-au calificat la turneul final din 8-13 noiembrie: Italia, Kazahstan, SUA, Canada, Cehia, Spania şi Polonia. Sunt calificate direct Australia, Elveţia, Belgia şi Slovacia plus reprezentativa ţării gazdă (încă nu se știe unde se va juca).

Horia Tecău a debutat pe bancă

Aflat la prima încercare în funcția de căpitan nejucător, Horia Tecău s-a arătat mulțumit nu atât de scor, ci de cum a decurs colaborarea cu fetele: „M-am înțeles foarte bine cu ele, am avut comunicare, mi-a plăcut că au ascultat, că au întrebat! Am analizat, am schimbat strategii, când a fost cazul. Asta e ce îți dorești când ești căpitan: să vezi lucrurile pe care le putem controla noi, făcute cât mai bine: atitudine, efort, comunicarea. Asta am simțit pe bancă, în ciuda scorului, ca primă experiență pentru mine sunt încântat”, a declarat Horia Tecău conform celor de la prosport.ro.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net