România, la un pas de „aurul” european: când se joacă finala la tenis de masă

România va avea cu siguranță o medalie de aur la Campionatele Europene de tenis de masă, desfășurate, în această perioadă, în Germania, la München.

image
Andreea Dragoman și Elizabeta Samara vor juca finala europeană de tenis de masă (FOTO: Facebook)

Perechea Elizabeta Samara/Andreea Dragoman s-a calificat, astăzi, în finala probei de dublu feminin, după ce au reușit să treacă de luxemburghezele Xia Lian Ni/Sarah de Nutte, scor 3-1 (6-11, 11-6, 11-9, 11-6).

Mai departe, în finală, perechea din România va înfrunta perechea formată din Bernadette Szőcs/Sofia Polcanova (Austria), care a învins, tot astăzi, cuplul de joc Adina Diaconu/Maria Xiao (Spania), scor 3-0 (11-2, 11-7, 11-6). Astfel, țara noastră va avea cu siguranță o medalie de aur, precum şi una de argint şi una de bronz.

„Adina și Maria merită toate aplauzele pentru un parcurs superb început în turul 2 de calificare, ca mai apoi să elimine perechi importante pe tabloul principal, printre care și pe favoritele Sabine Winter/Nina Mittelham (Germania), în sferturile de finală. Felicitări!”, a fost mesajul Federației Române de Tenis de Masă, pe contul oficial de Facebook.

Cele trei medalii se vor adăuga succesului delegației României, din urmă cu câteva zile, când perechea română formată din Ovidiu Ionescu și Bernadette Szőcs a obţinut medaliile de argint, în proba de dublu mixt, după ce a fost învinsă în finală de cuplul francez Emmanuel Lebesson/Jianan Yuan cu 3-1 (8-11, 11-6, 11-5, 11-9).

„Tot ce îmi doream e să joc de ziua mea, dar nu mă gândeam că o să joc alături de Eliza finala”, a spus Andreea Dragoman, după calificarea în finală, la TVR. 

I-am zis Andreei că avem o șansă mare la dublu, nu la simplu, dar la dublu aveam șanse de medalie. Indiferent de aur sau argint, este un bonus. Ne bucură că viitorul este asigurat. Le avem pe Andreea, pe Adina”, a declarat și Elizabeta Samara pentru aceeași sursă.

Revenind la finala probei de dublu feminin, aceasta va avea loc, astăzi, de la ora 20.00 și va putea fi urmărită pe TVR2.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
masti de protectie jpeg
Klaus Iohannis FOTO Presidency.ro
image
image
image
image
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Farul Constanta 3 jpg
Inter Barcelona, EPA jpg
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg