Scene șocante la Campionatul Mondial de la Budapesta. Înotătoarea profesionistă Anita Alvarez, inconștientă pe fundul bazinului

Ultima actualizare:

Înotătoarea Anita Alvarez, din Statele Unite, era la un pas de moarte, după ce sportiva a leșinat în timp ce concura la Campionatul Mondial de Înot. 

Anita Alvarez a leșinat în timp ce concura la Campionatul Mondial de la Budapesta
Anita Alvarez a leșinat în timp ce concura la Campionatul Mondial de la Budapesta

Norocul acesteia a fost că antrenorul ei se afla la fața locului, atunci când sportiva și-a pierdut controlul și a ajuns la fundul bazinului.

Te-ar putea interesa și: Secretele lui David Popovici, primul campion mondial la înot al României

Un singur pas până la tragedie

Tânăra, în vârstă de doar 25 de ani, concura în etapa finală a evenimentului sportiv de la Budapesta, dar norocul ei a fost că Andrea Fuentes, antrenoarea sa, a fost gata să-i salveze viața. 

Spre surprinderea tuturor, antrenoarea a sărit alături de altă persoană în ajutorarea Anitei Alvarez, în timp ce salvamarii urmăreau de pe uscat tot incidentul.

„Am spus că lucrurile nu sunt în regulă, am țipat la salvamari să se arunce în apă, dar nu m-au auzit sau nu au înțeles ce am spus”, a declarat antrenoarea sportivei.

Citește și: David Popovici, discurs plin de modestie, după ce a scris istorie la Campionatul Mondial de Natație

La scurt timp după ce a fost scoasă la suprafață și s-au aplicat toate măsurile de prim ajutor necesare, Anita Alvarez și-a recăpătat cunoștința.

Anita Alvarez nu e la primul incident

Totuși, sportiva nu e la primul incident de acest timp. În trecut, Alvarez a mai leșinat în timp ce era în timpul unei competiții. Și atunci, antrenoarea Andrea Fuentes i-a sărit în ajutor. Data trecută, incidentul a avut loc în timpul probelor de calificare, din Barcelona, pentru Jocurile Olimpice.

„Uneori, uităm că acest tip de incidente au loc și în sporturile de anduranță ridicată, precum maratonul sau ciclismul. Am văzut toți imagini cu atleți ce nu ajung la linia de final, iar alții le sar în ajutor pentru a-i ajuta să ajungă. 

Sportul nostru nu este cu nimic mai diferit, doar că este în piscină. Încercăm să ne atingem limitele și, uneori, aflăm unde sunt acestea”, a declarat antrenoarea Andrea Fuentes. 

În acest moment, starea de sănătate a sportivei este stabilă și se gândește foarte serios să concureze și vineri.

David Popovici, campionul României

În ciuda evenimentului ce era să se termine tragic, Campionatul Mondial de la Budapesta ni l-a adus și pe David Popovici, românul care a scris istorie.

David Popovici este printre cele mai importante nume în înotul românesc, cariera acestuia fiind presărată de premii, medalii și glorie. Încă din 2021, David Popovici și-a propus să devină cel mai bun din lume, se pare că asta s-a întâmplat mai devreme decât ar fi sperat.

Citește mai multe despre acest subiect: Cine sunt părinții lui David Popovici, cei care i-au susținut visul de a deveni campion

În doar câteva zile, David Popovici a reușit să câștige două titluri mondiale. Sportivul a cucerit a doua medalie de aur la cea mai recentă ediție de la Campionatul Mondial de la Budapesta, impunându-se în proba de 100 m liber, după ce luni, 20 iunie, a reușit să câștige cursa de 200 m liber.

În ciuda succesului ce s-a răspândit pe toată planeta, David Popovici rămâne un om modest, care este cu gândul la România și la cetățenii săi, mulțumindu-le în mod repetat pentru atenția acordată.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net