Simona Halep a câștigat duelul româncelor cu Sorana Cîrstea

Ultima actualizare:

În optimile de finală de la Indian Wells, Simona Halep a învins-o cu scorul de 6-1, 6-4 pe Sorana Cîrstea. Aceasta din urmă a ratat o șansă poate unică de a o depăși în clasamentul mondial pe fostul lider WTA.

image

Tot meciul a durat o oră și 22 de minute, iar în urma victoriei, Simona își menține poziția de lider al româncelor. Ea va ocupa, de luni, cel puțin locul 22 în clasament, indiferent de rezultatul meciului din sferturi, contra croatei Petra Martic (locul 79 WTA). Aceasta a învins-o cu scorul de 7-6 (6), 6-4, pe rusoaica Liudmila Samsonova, locul 32 WTA şi cap de serie numărul 28, după un meci de o oră şi 54 de minute. Halep conduce cu 2-1 în întâlnirile directe cu Martic, după 6-4, 6-7 (5), 6-3, tot la Indian Wells, în sferturi, în 2018, 6-4, 6-2, la Guangzhou, în turul I, în 2015 şi 3-6, 7-5, 5-7, în optimi, la Copenhaga, în 2011.

Prin calificarea în sferturi, Halep și-a asigurat un cec de 179.940 de dolari, în timp ce Sorana Cîrstea va rămâne cu ”doar” 94.575 de dolari.

Simona Halep: ”E mereu greu să joc împotriva unei românce”

La finalul partidei, Simona Halep a declarat: ”Îmi place foarte mult să joc aici, este ca acasă, e o plăcere să joc în faţa acestui public şi vă mulţumesc din nou! De fiecare dată încerc să joc cel mai bun tenis al meu aici, pentur că îmi plac condiţiile şi, cu siguranţă, azi nu a fost un meci uşor. Este întotdeauna greu să joc împotriva unei românce, dar am încercat să tratez acest meci ca pe unul normal şi am reuşit destul de bine. Chiar dacă mi-am pierdut serviciul în setul al doilea, am simţit că returul meu este destul de puternic, am fost încrezătoare până la finalul meciului şi de aceea am putut termina în două seturi. Îmi place aici că mingea zboară şi mă ajută un pic, am mai multă putere, sare din teren şi îmi place să folosesc spin-ul, un pic şi locul. Este liniştit şi fiecare este fericit aici şi îmi dau aceeaşi stare, aşa că vă mulţumesc din nou!”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net