Sorana Cîrstea o poate detrona sâmbătă pe Simona Halep

Sorana Cîrstea este la doar două seturi distanță de împlinirea unui obiectiv personal setat de ani de zile: depășirea în clasamentul mondial a Simonei Halep, rivala ei aproape dintotdeauna.

Sorana Cîrstea a revenit după mai mulți ani în Top 30 WTA (FOTO: EPA)
Sorana Cîrstea a revenit după mai mulți ani în Top 30 WTA (FOTO: EPA)

Sorana Cîrstea s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Lyon după ce a învins-o cu scorul de 6-3, 6-3 pe maghiara Anna Bondar, ocupanta locului  79 WTA, în sferturile de finală. Totul a durat o oră și 24 de minute și i-a asigurat jucătoarei noastre o întâlnire cu cea mai în vogă jucătoare a momentului, ucraineanca Daiana Yastremska. Ocupantă a locului 140 în lume, aceasta a beneficiat de un wild card primit imediat după începerea războiului din Ucraina, din calea căruia a fugit cu sora ei, plecând în Republica Moldova și apoi trecând în România, unde a stat aproape jumătate de zi. Yastremska, are în primul tur a trecut după un meci de trei ore de Ana Bogdan, a învins-o în sferturi, cu scorul de 6-4, 7-6, de favorita 5, italianca Jasmine Paolini, numărul 48 mondial.

Sorana Cîrstea şi Daiana Yastremska nu au mai fost adversare în circuitul WTA și vor juca sâmbătă, în jurul orei 17.30, ora României, meciul urmând să fie difuzat pe Digi Sport.

Sorana Cîrstea o poate depăși pe Simona Halep după 9 ani

Partida are o miză suplimentară pentru jucătoarea noastră, căci dacă va învinge își va împlini un obiectiv setat de 9 ani: acela de a redeveni jucătoarea numărul 1 din România și, mai mult, de a o depăși pe rivala ei, Simona Halep.

În clasamentul live, Sorana a urcat trei poziții și ocupă acum locul 27, cu unul în spatele Simonei Halep, cea care săptămâna aceasta nu a jucat, preferând să se antreneze la Academia Mouratoglou. Ca puncte, Halep are 1.832, iar Sorana 1.775, care s-ar transforma în 1.845 dacă va învinge sâmbătă, în semifinala de la Lyon.

În cazul în care va câștiga titlul – cealaltă finală se va disputa între Caroline Garcia și Shuai Zhang – Sorana Cîrstea va ocupa de luni locul 21 în lume, egalându-și astfel cea mai bună performanță personală din circuit la aproape 32 de ani.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News,Facebook și Instagram!  

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net