„Stejarii” au nevoie de voi în tribune! Miza specială a meciului cu Portugalia, de sâmbătă

Ultima actualizare:

Naționala de rugby a României va juca sâmbătă, de la ora 16.30, pe stadionul „Arcul de Triumf”, un meci crucial pentru actuala campanie a Campionatului European. O victorie cu Portugalia ne asigură disputarea semifinalei pe teren propriu! Tocmai de aceea, „Stejarii” au nevoie de cât mai mulți fani!

image

Înaintea acestei partide, România este liderul grupei B, cu două victorii din tot atâtea meciuri. Astfel, cu un succes indiferent de scor, în fața Portugaliei, principala rivală la prima poziție în grupă, „Stejarii” vor câștiga grupa. Acest lucru va fi extrem de important, căci ocuparea locului 1 duce automat la dreptul de a organiza pe teren propriu semifinala Campionatului European. 

Partida care va fi găzduită de leagănul rugby-ului românesc, „Arcul de Triumf”, va fi una cu totul specială pentru selecționerul echipei noastre, David Gerard. Acesta a făcut parte, la Cupa Mondială din 2023, din staff-ul portughezilor!

„E un meci foarte special, pentru că am antrenat la echipa Portugaliei la Cupa Mondială, dar acum sunt 100% pentru România. Este al doilea meci pe teren propriu pentru România şi obiectivul nostru este să obţinem o nouă victorie. Cred că este momentul potrivit pentru asta, deşi ştiu că nu va fi uşor pentru noi după câteva accidentări din meciul cu Belgia. Trebuie să câştigăm mâine pentru că avem nevoie de asta. Atmosfera este foarte calmă în cadrul echipei, chiar dacă am ştiut că acesta este un meci foarte important pentru noi. Îi ştiu foarte bine pe portughezi, şi ei mă ştiu pe mine foarte bine, şansele de victorie sunt jumătate - jumătate. Dacă vor juca la fel ca la Cupa Mondială vom fi în pericol mâine", a declarat Gerard la stadionul Arcul de Triumf.

Tehnicianul francez spune că victoria cu Belgia din etapa trecută, după ce Belgia învinsese Portugalia în prima etapă, nu implică neapărat ca „Stejarii” să câştige meciul de sâmbătă. "Dacă Belgia a învins Portugalia şi România a învins Belgia asta nu înseamnă că sâmbătă România va învinge Portugalia. Nu este o regulă care să se aplice în rugby, nu este acelaşi scenariu la fiecare meci. Ştiu care sunt punctele lor slabe şi care sunt punctele lor forte, şi ştiu că va fi un joc dificil. Sâmbătă însă nu avem o altă şansă decât aceea de a câştiga”, a completat francezul.

Un preot de la Mănăstirea Cașin vine la antrenamentele rugbyștilor

El a explicat şi motivele pentru care un preot de la Mănăstirea Caşin vine la antrenamentele "stejarilor" dinaintea partidelor din REC 2024: „Cred că unul dintre cele mai importante aspecte ale vieţii este credinţa şi acesta e motivul pentru care preotul vine la antrenamentele noastre. Ne face să ne simţim mai bine. Eu sunt o persoană credincioasă şi cred că asta face bine echipei”, a mai spus el pentru Agerpres.

Căpitanul României, Ovidiu Cojocaru, spune că tehnicianul francez a adus câteva noutăţi, inclusiv stilul de a explica jucătorilor motivele pentru care prind sau nu echipa. „Avem o revanşă de luat cu Portugalia şi acum ne dorim să jucăm mult mai bine. Ne dorim să producem această surpriză şi să câştigăm la noi acasă. Nu ştiu cât contează că David Gerard este antrenorul nostru acum şi a antrenat Portugalia în trecut, dar avem un lot tânăr şi cred că avem de câştigat pe viitor. El a venit la echipă cu un nou stil de a vorbi cu jucătorii. Dacă prinzi sau nu echipa îţi spune de ce. În plus ceea ce ne roagă el este să avem un joc cât mai deschis, să ţinem balonul în joc”, a dezvăluit căpitanul „Stejarilor”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net