Surpriză uriașă: liderul mondial Djoković, eliminat la Indian Wells de lucky loser

Turneul de la Indian Wells a adus în primplan o situație surprinzătoare, liderul ierarhiei mondiale a tenisului fiind eliminat de un jucător ajuns pe tabloul principal ca lucky loser. În vârstă de 36 de ani, Novak Djoković a părăsit competiția, marţi, în turul trei al competiției, după ce a fost învins de italianul Luca Nardi (123 ATP), care la cei 20 de ani ai săi s-a impus cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, devenind primul lucky loser din istorie care îl învinge pe sârb. De-a lungul carierei sale, Djoković nu pierduse niciodată la un Masters 1000 în fața unui jucător din afara top 100 ATP.

Novak Djoković părăsește Indian Wells în turul trei (FOTO: EPA)
Novak Djoković părăsește Indian Wells în turul trei (FOTO: EPA)

„A intrat ca lucky loser pe tabloul principal și nu a avut nimic de pierdut. A meritat să câștige! Am fost surprins de nivelul meu, care a fost foarte, foarte prost... Aceste două lucruri vin împreună. El a avut o zi grozavă, eu una foarte proastă. Nu știu dacă voi participa la turneul de la Miami (n.r. care va avea loc în perioada 19-31 martie). L-am ajutat să joace bine și nu m-am ajutat pe mine deloc! Am făcut niște erori neforțate cu adevărat groaznice. Am jucat un tenis destul de defensiv, iar el a intrat în teren și s-a folosit de timpul de care dispunea. Nu am titluri anul acesta, nu e ceva cu care sunt obișnuit... De cele mai multe ori, am început anul câștigând un Grand Slam sau la Dubai sau alt turneu. Dar e în regulă. Face parte din sport și trebuie să mă obișnuiesc cu asta. Uneori câștigi, alte ori pierzi. Trebuie să merg mai departe”, s-a rezumat să spună Djoković, potrivit atptour.com.  

A consemnat victoria cu numărul 400 

Totuși, Djoković rămâne cu o „bornă” notabilă la Indian Wells, dat fiind că succesul din turul anterior, în fața australianului Aleksandar Vukic (69 ATP), a fost unul special, reprezentând victoria cu numărul 400 din cariera sa la turneele de categorie Masters 1000 și consemnând un record. Sârbul deține supremația în ceea ce privește numărul de victorii consecutive de la Indian Wells: 20, între 2014 și 2017. Palmaresul lui Djoković numără cinci titluri la Indian Wells, record pe care „îl împarte” cu elvețianul Roger Federer. De altfel, „Nole” conduce ierarhia titlurilor Masters, câștigate de-a lungul timpului, 39 de trofee, fiind urmat de spaniolul Rafael Nadal (36) și Roger Federer (28, retras din tenis).

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Planeta Radeanu jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net