Tragedie în raliurile românești: un spectator a fost lovit mortal de o mașină

Ultima actualizare:

Cursa pentru Trofeul Câmpulung Muscel 2023, din ultima etapă a Campionatului Naţional de Viteză în Coastă, s-a încheiat cu o tragedie. Un spectator, care s-ar fi aflat într-o zonă interzisă publicului, a fost lovit fatal de o mașină de raliuri - dacă informațiile inițiale arătau că urma să fie transportat cu elicopterul la un spital din Bucureşti, între timp a survenit decesul.

Tragedie în raliurile din România (FOTO: Facebook)
Tragedie în raliurile din România (FOTO: Facebook)

În scurt timp, organizatorii au anunţat anularea competiţiilor care erau programate pentru ziua de duminică: „Având în vedere acest nefericit eveniment, organizatorii, în acord cu Federaţia Română de Automobilism Sportiv, au decis anularea competiţiei de duminică, 22 octombrie. Federaţia Română de Automobilism Sportiv a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele exacte ale producerii accidentului”.
„Din păcate, sportul care ne aduce atât de multe bucurii ne aduce şi momente nefericite. Am stat alături de cei de la ambulanţă, de la SMURD. Era pregătită sala de operaţii la spitalul Floreasca, dar din nefericire spectatorul a decedat”, a declarat preşedintele Federaţiei Române de Automobilism, Norris Măgeanu.

Accidentul dramatic, primul în istoria competiției

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, victima accidentului este un bărbat de 35 de ani, din localitatea Lereşti. „Din verificările preliminare, efectuate de poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpulung, s-a stabilit că un autoturism ce participa la o competiţie sportivă automobilistică, pe raza localităţii Lereşti, ar fi accidentat un spectator, în împrejurarea în care ar fi ratat un viraj, pătrunzând pe un drum forestier adiacent traseului de concurs”.
În urma informațiilor oferite de organizatori, acesta ar fi primul incident auto în care este implicat un spectator, în cele 12 ediţii ale competiţiei organizate pe traseul Lereşti-Voina. Trofeul Câmpulung Muscel 2023 ajunsese la cea de a XII-a ediţie, desfășurându-se în perioada 21-22 octombrie cu ajutorul ACS Brothers Motor Sport și reuniund la start 66 de piloţi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net