Tribunalul Federal din Australia va publica motivarea legată de decizia în Cazul Djokovic

Ultima actualizare:

Așa cum anunțase judecâtorul James Allsop, duminică, Tribunalul Federal din Australia va publica mâine (joi, 20 ianuarie) decizia în Cazul Djokovic. Campionului sârb i-a fost anulată viza de ședere în țara continent, de către Ministrul Imigrației, iar justiția a confirmat decizia. Astfel că Djokovic a fost nevoit să părăsească Australia.

Novak Djokovic a fost expulzat din Australia fiindcă nu este vaccinat (Foto: EPA-EFE)
Novak Djokovic a fost expulzat din Australia fiindcă nu este vaccinat (Foto: EPA-EFE)

Tribunalul Federal va da publicității motivarea hotărârii luate de cei trei judecători în unanimitate. Aceasta va fi prezentată într-o sesiune ce va fi difuzată pe internet de către judecătorul James Allsop.

Djokovic riscă să nu poată juca tenis nici în Spania

Novak Djokovic ar putea avea probleme pentru că nu este vaccinat anti-COVID-19 și la alte turnee din circuitul ATP. După ce organizatorii întrecerii de la Roland Garros au precizat că niciun jucător nu va fi înscris dacă nu este imunizat contra noului coronavirus și în Spania se va adopta o decizie similară. Mai precis, purtătorul de cuvânt al Guvernului de la Madrid, Isabel Rodriguez, a declarat că Novak Djokovic va fi nevoit să se vaccineze dacă vrea să participe la turnee în Spania. "Ceea ce trebuie să facă Djokovic este să se vaccineze. Acesta ar fi cel mai bun lucru de făcut”, a spus Isabel Rodriguez într-o conferinţă de presă, când a fost întrebată dacă liderului ATP i se va permite să concureze în Spania după ce a fost expulzat din Australia deoarece nu este vaccinat. "Nu este suficient să fii bun pe teren, trebuie să fii bun şi în viaţă. Când eşti un sportiv de elită, sunt mulţi care te urmăresc şi este important să fii un exemplu", a afirmat Rodriguez, care a confirmat cele spuse luni de către premierul spaniol Pedro Sanchez: "Orice sportiv care doreşte să concureze în ţara noastră trebuie să respecte regulile de sănătate ale Spaniei". Ori în prezent, în țara din Peninsula Iberică, regulile de sănătate impun ca oamenii să prezinte un certificat de vaccin, un test PCR negativ sau un certificat care arată că a fost infectat cu noul coronavirus.

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net