Urmările Jocurilor Olimpice: un sportiv a ajuns la spital, după ce a înotat în Sena

#Jocurile Olimpice Paris 2024

Numărul celor care reclamă starea apei din Sena crește simțitor, cel mai recent un înotător irlandez ajungând la spital, după ce a concurat la maratonul olimpic de înot. Concret, irlandezul Daniel Wiffen, campion olimpic la Paris, în probele de 800 de metri şi câștigător al „bronzului” la 1.500 de metri, a fost internat, alegându-se cu un virus. 

Sena a dat mari bătăi de cap sportivilor care au înotat în ea (FOTO: EPA)
Sena a dat mari bătăi de cap sportivilor care au înotat în ea (FOTO: EPA)

Înotătorul de 23 de ani ar fi trebuit să fie purtătorul de steag al delegaţiei irlandeze la ceremonia de închidere a Jocurilor de la Paris, însă a ratat evenimentul, ajungând la spital din cauza unui virus stomacal, la numai câteva zile după participarea sa la maratonul de înot de pe Sena. Spitalizarea sa a relansat dezbaterea privind starea Senei, iniţiată în special de declaraţiile lui Morgan Pearson, un american participant în concursul de triatlon, care a denunţat starea apei.

Șase sportivi s-au îmbolnăvit de la apa din Sena, după JO2024

De altfel, Wiffen şi-a exprimat dezamăgirea că a ratat ceremonia de închidere a JO 2024, consemnând pe contul său de pe platforma X, fostă Twitter: „Mulţumesc tuturor celor care m-au contactat, sunt incredibil de dezamăgit pentru că am pierdut ocazia de fi portdrapel. Duminică, m-am dus de urgenţă la spital, deoarece nu mă simţeam foarte bine, aveam un virus pentru care sunt tratat şi, acum, mă simt mai bine”. Wiffern și Pearson fac parte dintr-o listă considerabilă de sportivi care s-au îmbolnăvit, după ce au înotat în Sena, în total fiind cunoscută situația a șase oameni care s-au confruntat cu probleme. 
Jocurile Olimpice s-au desfășurat în Franța, la Paris, în perioada 26 iulie-11 august, iar România a încheiat marea competiție cu nouă medalii olimpice - „aurul” a fost câştigat de înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu). Totodată, „argintul” a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin, categorie uşoară, precum şi de halterofila Mihaela Cambei la categoria 49 de kilograme, iar „bronzul” a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber și, în cele din urmă, de gimnasta Ana Maria Bărbosu la sol. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Novak Djokovic (EPA) jpg
George Puscas (Sportpictures) jpg
Adrian Mutu (Sportpictures) jpg
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net