Vești despre procesul de dopaj al Simonei Halep. Ce pedeapsă se preconizează

După ce a avut parte de numeroase amânări ale termenelor în care ar fi putut să-și prezinte punctul de vedere și procesul său s-a tot tărăgănat, în contextul acuzațiilor de dopaj și suspendării provizorii din tenis, Simona Halep a fost audiată, în mai multe rânduri, săptămâna aceasta, fiind de așteptat un verdict în cazul ei.

Simona Halep este în plin proces de audiere (FOTO: Getty Images)
Simona Halep este în plin proces de audiere (FOTO: Getty Images)

Acuzată de două încălcări ale programului anti-doping, românca ar fi pasibilă să primească o suspendare de doi ani, notează presa spaniolă, cu mențiunea că există posibilitatea să fie redusă de Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS). „Cel mai probabil va primi această pedeapsă de doi ani, cu începere din noiembrie 2022″, a anunțat cotidianul spaniol Marca, după audierea fostei lidere mondiale a tenisului. Scenariul nu ar fi, însă, cel mai „negru”, dat fiind faptul că suspendarea maximă care se dictează în aceste cazuri de dopaj este de până la patru ani, oricare ar fi sentința urmând să se scadă din ea perioada deja ispășită, până la momentul dictării sale. Din informațiile disponibile, un verdict este de așteptat, în următoarele două săptămâni. 

Specialiștii suspectează o intenție repetată de dopaj

Simona Halep este departe de terenul de tenis în competițiile oficiale, încă din toamna lui 2022, după ce a fost depistată pozitiv cu roxadustat, imediat după eliminarea prematură de la US Open. De atunci și până acum, sportiva originară din Constanța a fost suspendată provizoriu. În urma unei eventuale decizii oficiale de suspendare, din acea hotărâre s-ar scădea perioada deja „ispășită”. Recent, s-a arătat că, pe baza analizelor efectuate de specialiștii desemnați de Agenția de Integritate a Tenisului în privința neregularităților din pașaportul biologic al Simonei Halep, situația nu este îmbucurătoare - concluzia a fost una descurajantă și cei implicați au punctat că pare să existe o intenție clară și repetată de dopaj. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Persoană care trimite mesaje pe Whatsapp Foto Pixabay
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net