A șaptea schimbare de antrenor de Liga 1, în 2023: Dică pleacă de la Mioveni

14 meciuri - atât a rezistat Nicolae Dică pe banca tehnică a celor de la CS Mioveni, anunțând, miercuri, că își încheie drumul la gruparea argeșeană. La cei 42 de ani ai săi, preluase echipa abia în luna ianuarie a acestui an, adunând nouă partide în sezonul regulat, unde rezultatele au fost încurajatoare - doar că au urmat înfrângeri pe linie în play-out, decisive în hotărârea antrenorului de fotbal.

Nicolae Dică pleacă de la CS Mioveni (FOTO: Sportpictures)
Nicolae Dică pleacă de la CS Mioveni (FOTO: Sportpictures)

„Îi mulţumim lui Nicolae Dică pentru munca depusă la CS Mioveni şi îi dorim succes în continuare!”, a transmis conducerea clubului, al cărui următor meci de campionat este programat, sâmbătă, de la 14.30, cu FC Argeș. În vederea acestei partide, e de așteptat ca, în locul lui Nicolae Dică, să fie numit antrenor interimar Marius Stoica, cel care a mai avut acest rol, în stagiunea curentă.

Nu a vrut să antreneze în eșalonul secund românesc

Nicolae Dică a dat semne în repetate rânduri că va recurge la demisie, punctând că nu își dorește să antreneze în eșalonul secund, unde CS Mioveni are toate șansele „să cadă”, dat fiind că ocupă ultimul loc în Superliga României. „Am pierdut și acest joc (n.r. cel cu Universitatea Cluj, „șepcile roșii” câștigând cu 1-0), pe o greșeală mare, asta este. E păcat că nu am avut mai mult curaj. Asta este, am încercat, am fost aproape când am început play-out-ul. Se pare că atât am putut, în acest moment. Unde era riscul? În iarnă, când am venit, aveam nouă puncte, nimeni nu ne dădea șanse să ne salvăm. Am reușit niște rezultate la început, apoi, în play-out, totul s-a schimbat.
Chiar nu am o explicație, încerc să-mi dau seama despre ce e vorba. Nu regret, îmi place să muncesc, o fac cu pasiune, știam când am venit că e foarte greu. Nu vreau să vorbesc acum despre ce se va întâmpla în viitor, e la cald. Nu știu ce voi face. Îmi doresc să rămân în prima ligă, voi vedea dacă voi avea oferte”
, a declarat antrenorul, zilele trecute. 

Nicolae Dică a devenit, astfel, al doilea antrenor din prima ligă care își reziliază contractul în doar două zile, după László Balint, care a plecat de la UTA și a fost înlocuit cu Mircea Rednic. Pe lângă aceștia, de la începutul anului 2023, au mai fost cinci antrenori schimbați, potrivit Transfermarkt: Adrian Matei de la CS Mioveni, în locul căruia a venit Nicolae Dică, Nicolae Constantin de la Petrolul Ploiești, fiind schimbat cu Florin Pîrvu, Leonard Strizu de la FCSB, rămas în staff, dar venit ca principal Ilias Charalampou și Marius Croitoru, care a părăsit FC Argeș, iar în locul lui a fost numit temporar Dragoș Radu, înlocuit recent cu Bogdan Vintilă. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evacuare militari ucraineni Azovstal - 17 mai 2022 / FOTO EPA-EFE
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net