Dan Petrescu, salvat de clauza de 400.000 de euro

Despărțirea dintre CFR Cluj și Dan Petrescu pare mai aproape ca oricând, dar impresia generală e că nu va avea loc. Pare că niciuna din părți nu mai vrea să continue colaborarea, dar animozitățile dispar atunci când se aduce vorba de clauza de reziliere pe care cel care renunță la contract trebuie să o plătească celeilalte părți. Drept urmare, s-ar putea ca circul început de două zile în Ardeal să continue. Până una-alta, clujenii au reușit să se impună cu 1-0 la Pitești, cu FC Argeș.

Dan Petrescu este în război cu conducerea clubului (FOTO: Sportpictures)
Dan Petrescu este în război cu conducerea clubului (FOTO: Sportpictures)

Parcă niciodată atmosfera la CFR Cluj nu a mai fost atât de încordată ca în aceste zile. Cunoscuți ca un club în care scandalurile se văd doar la televizor, ardelenii au devenit chiar ei protagoniști, după o ceartă care s-a transformat în trageri de urechi prin intermediul presei între patron și antrenor. Totul a început cu nemulțumirea lui Dan Petrescu de la conferința de presă de dinaintea meciului cu FC Argeș, partidă disputată luni și încheiată cu scorul de 1-0 pentru campioană. Supărat că fanii îi cer demisia, ”Bursucul” i-a jignit atât pe suporteri, cât și pe cei din club. Apoi, în ziua partidei de la Pitești, luni, patronul ardelenilor, Nelu Varga, a avut cea mai acidă intervenție în presă de când a intrat în fotbal. El l-a făcut praf pe Dan Petrescu, în speranța, probabil, că îl va face să își dea demisia, sau măcar să accepte o despărțire amiabilă.

Deocamdată suntem pe minus cu zeci de milioane, nu cu două. Se joacă foarte urât, a pierdut cu echipe foarte slabe. Eu nu i-am redus lui bugetul, am redus greșelile pe care le-a făcut el. A adus jucători de proastă calitate, pe care îi plăteam cu 40.000 - 50.000 de euro pe lună. Despre asta vorbim, despre Chipciu, Alibec și mulți alții. Tot ce mi-a cerut i-am dat, n-are ce să-mi spună, că nu i-am făcut poftele. Să nu vină să-mi povestească faptul că el a jucat, dar arbitrii l-au furat. Asta e o vrăjeală. Mai sunt și jucători care se plâng. Eu nu l-am dat afară, nici nu m-am gândit la asta. Va fi o discuție decentă. Nu e cazul de divorț. Nu pot să vă spun așa, pentru că nu am făcut un calcul la virgulă, dar cert e că nu și-a acoperit bugetul. Deocamdată sunt pe minus, pe minus cu zeci de milioane. Nu cu un milion, două. El nu mi-a făcut nicio bucurie! Mai mult de faptul că a luat titlul și atât. La noi și când luam titlul era pagubă. Dacă dorește să plece, să renunțe la clauza pe care o are. Aștept campionatul și accederea în primăvara europeană!”, a declarat Nelu Varga la Pro TV, conform gsp.ro.

La doar câteva ore de la acest interviu incendiar, Dan Petrescu – pe cai mari după ce s-a impus la Pitești și a urcat pe locul 4 deși mai are două restanțe de disputat – și-a spus exact punctul de vedere. ”Ce pot să zic? Sunt antrenorul lui CFR Cluj și mai am doi ani de contract. Cum să renunț la clauză? Antrenorii dinaintea mea au renunțat? Ei trebuie să știe că dacă eu sunt antrenor, eu sunt antrenor. În toată lumea există contracte. Am un contract și merită respectat”, a declarat Dan Petrescu la Orange Sport.

Marele noroc al campioanei ultimelor cinci ediții este că toată această ceartă s-a pornit când Superliga este într-o pauză de 10 zile pentru meciurile naționalei. Drept urmare și jucătorii sunt liberi două-trei zile, timp destul pentru a se lămuri apele și a se știi exact cu ce antrenor va continua echipa. La cum merg lucrurile, se pare că tot ”Bursucul” va fi cel care va rămâne la timonă.

Cosmin Contra era pregătit să-i ia locul

Chiar dacă patronul Varga spunea că dacă nu va mai continua colaborarea cu Dan Petrescu pe bancă va continua secundul acestuia, Alin Minteuan, de fapt omul de afaceri se pare că negocia repatrierea fostului selecționer Cosmin Contra. Acesta, conform gsp,ro, și-ar fi dat acordul, numai că, speriat de zvonurile privitoare la insolvența clubului, a cerut să-i fie plătit salariul pe mai multe luni înainte. A fost momentul în care negocierile dintre cele două părți s-au sistat, cel puțin pentru o perioadă. Ultima aventură a lui Contra în România a fost în urmă cu doi ani, la Dinamo, pe vremea lui Cortacero. Acuzat și acum de fanii ”câinilor” că a girat dezastrul produs de ”investitorul” spaniol, fostul internațional a plecat apoi în Arabia Saudită, unde a pierdut titlul și postul în ultima etapă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net