De neoprit: CFR Cluj învinge FCU Craiova și îi destramă speranțele pentru play-off

Ultima actualizare:

CFR Cluj s-a întors cu toate cele trei puncte, sâmbătă, de pe stadionul lui FCU Craiova 1948, pe care a învins-o prin categoricul scor 3-1. Victoria ardelenilor din runda cu numărul XXVI din Superliga României a purtat semnăturile lui Omar El Kaddouri ('13), Daniel Bîrligea ('45+3) și Karlo Muhar ('90+1) de la oaspeți, în vreme ce „golul de onoare” al oltenilor i-a aparținut lui William Baeten ('40), care deși a mai avut ocazii în partea a doua a partidei, n-a mai reușit să-și treacă numele pe tabelă.

Daniel Bîrligea (dreapta), al doilea cel mai bun marcator al lui CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)
Daniel Bîrligea (dreapta), al doilea cel mai bun marcator al lui CFR Cluj (FOTO: Sportpictures)

Venit după o înfrângere dureroasă, etapa trecută, când „s-a predat” în fața Rapidului (0-1), Adrian Mutu (45 de ani) a părut încă afectat și nu s-a arătat prea entuziasmat de victoria din Bănie. „Scorul trebuia să fie mai mare, am riscat să îi băgăm în meci. Au marcat la singura ocazie, dacă o putem numi ocazie... În fotbal am văzut multe, eram puțin supărat, avem nevoie de multe ocazii. El Kaddouri e un jucător de mare valoare, cu experiență, se vede când atinge mingea. Bine că a dat gol Bîrligea, dar trebuie să lucrăm. Și Otele a ratat, trebuie să înțeleagă că atacanții trebuie să trateze serios când au ocazii! S-a întâmplat ce s-a întâmplat cu Aly Abeid (n.r. mama lui a murit, iar fotbalistul a plecat de urgență în Mauritania, amânându-și debutul), îi dedic lui victoria, a fost un moment neplăcut. Ne pregăteam să plecăm la Craiova când am aflat”, a spus la OrangeSport „Briliantul”, care a ajuns la patru meciuri pe banca tehnică a ardelenilor, dintre care a câștigat trei și a pierdut unul singur. Mai departe, Mutu e deja cu gândul la duelul împotriva alb-roșilor: „De mâine uităm meciul acesta, vine Dinamo! Ne gândim la următorul meci, e bine că ținem aproape de FCSB și Rapid. Nu vreau să vorbesc despre obiective finale. Vreau să continuăm cu rezultatele pozitive. Noi trebuie să avem continuitate. Avem valoare să câștigăm fiecare meci. Ne îmbunătățim la fiecare meci, dar ne trebuie atenție, adversarii nu au ocazii, dar și când au, trebuie să știm să ieșim din acele situații. CFR Cluj e o echipă de mare valoare, cea mai titrată din ultimii ani, trebuie să fac treabă, de asta am venit. Va fi un play-off pe cinste, cele două din fața noastră au un avantaj, dar vom încerca să câștigăm fiecare meci”. CFR Cluj se menține pe podium, la trei puncte de mai bine clasată Rapid și la nouă puncte de liderul FCSB.

Se clatină „scaunul” antrenorului de la olteni? 

Pe de altă parte, antrenorul oltenilor, Giovanni Costantino (39 de ani), a adunat patru eșecuri la rând în cele cinci meciuri din 2024, iar FCU Craiova e la doar trei puncte de primul loc de baraj. „Nu a fost ce trebuia pentru a reveni de la 1-2, mă așteptam la altă reacție. E normal ca după golul doi al lor să fie greu, CFR e o echipă bună. Repriza a doua nu a fost bună, nu am avut reacția necesară pentru a nu pierde. Multe erori individuale, de organizare, deși noi lucrăm în fiecare săptămână. Nu sunt îngrijorat. Lucrăm acum, săptămâna asta, pentru meciul cu Sibiul. Singura șansă să câștigăm e să lucrăm bine”, a declarat antrenorul italian, care a preluat echipa oltenilor în toamnă și a adunat, până acum, 14 meciuri, dintre care pe cinci le-a câștigat, două au fost remize și restul de șapte înfrângeri. Mai departe, speranțele lui FCU Craiova se îndreaptă spre următorul meci - deplasarea cu FC Hermannstadt. „Trebuie să lucrăm mai mult, să câștigăm etapa viitoare. Avem nevoie de o victorie! Trebuie să ne mai uităm și la echipele din spatele nostru, dacă nu batem etapa viitoare va fi greu”, a comentat și unicul marcator al gazdelor, Baeten.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net