Dinamo începe vineri ”amicalele” pentru baraj

Dinamo a sperat tot campionatul că va reuși să evite barajul de menținere în prima divizie, dar acum pare să s-a resemnat cu situația. ”Câinii” au recunoscut că acum fiecare meci care a mai rămas din sezonul regulat e unul de pregătire a importantelor meciuri decisive de rămânere în Liga 1.

Dinamoviștii trebuie să reînvețe să atace (FOTO: Sportpictures)
Dinamoviștii trebuie să reînvețe să atace (FOTO: Sportpictures)

În Vinerea Mare, dinamoviștii merg pe terenul celei mai oropsite formații din campionat. Gaz Metan Mediaș a ajuns la minus 25 de puncte după ce a fost penalizată din cauză că nu și-a plătit jucătorii, iar acum are o echipă cu o medie de vârstă de 20,7 ani! Practic, e o echipă de juniori, care joacă exact ca o echipă de juniori, așa că, deși antrenorul Boroncoi spunea că împotriva dinamoviștilor nu se va mai repeta dezastrul din meciul din etapa trecută, când au fost învinși cu 8-0 de Rapid, în Giulești, vorbele lui par mai mult un pansament moral pentru jucători decât exprimarea realității.

Dinamo pornește ca favorită pentru a treia sau a patra oară în acest campionat și este decisă să ia cele trei puncte, chiar dacă ele nu prea o ajută la nimic. ”Cum am spus şi înainte, aveam mici posibilităţi de a evita barajul. Acum avem o lună pentru a ne îmbunătăţi performanţele şi încerc să-i împing pe jucători mai mult, pentru că trebuie să alergăm mai mult pe teren, asta e sigur. Trebuie să facem mai multe antrenamente în această perioadă pentru ca jucătorii importanţi să fie pregătiţi pentru baraj. Şi jocurile care urmează sunt importante, vreau să văd şi alţi jucători cum evoluează, voi schimba anumiţi jucători în aceste partide, trebuie să-mi arate dacă sunt pregătiţi sau nu. Săptămâna viitoare voi decide ce voi face şi voi pregăti barajul. Nu este cea mai rea situaţie în care mă aflu ca antrenor, am mai fost în astfel de situaţii şi anul trecut a fost foarte greu, dar câştigam. Când am venit am pierdut două meciuri şi apoi am câştigat cinci şi am făcut un egal. Pentru că vom avea un adversar dificil şi în baraj, este important să ţin jucătorii în mână şi să-i pregătesc pentru asta. Mediaş a marcat un gol cu Mioveni şi a mai avut două ocazii de a egala, trebuie să fim concentraţi la acest meci. Uneori, ne pierdem mintea în propriul careu, facem greşeli. Cu Mioveni, am avut două ocazii înainte de a primi golul şi dacă am fi marcat noi primii altul ar fi fost meciul. Totul este despre concentrare la meciuri. Dacă nu suntem concetraţi, pierdem jocul cu uşurinţă”, a declarat antrenorul dinamoviștilor, Dusan Uhrin, într-o conferință de presă.

Partidele sunt și de testare a jucătorilor

Tehnicianul ”câinilor” a lăsat de înțeles că acest meci, dar și celelalte care vor veni, reprezintă și teste pentru jucători, pentru a vedea cine merită sau nu să rămână la echipă. ”Pentru mine nu e un meci amical, jucătorii trebuie să-mi arate mie că merită să evolueze. Uşor, uşor trebuie să stabilesc primul 11 şi apoi trebuie să mă asigur că acesta este pregătit. Începem să ne concentrăm asupra barajului, asupra celor două echipe pe care le putem întâlni, Hermannstadt şi U Cluj”, a mai spus antrenorul ceh. Partida de la Mediaș va avea loc în această seară, de la ora 20.00.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net