Eroul Rapidului a fost în comă 5 minute în 2023

Ultima actualizare:

Jucătorii Rapidului au părut, în sfârșit, că încep să priceapă ce vrea antrenorul Marius Șumudică de la ei. Cu un joc agresiv, mereu pe poartă, giuleștenii au învins cu 2-1 în deplasare pe Unirea Slobozia și au urcat pe locul 8 după primele zece etape. Eroul meciului a fost puștiul Rareș Pop (19 ani), care anul trecut a trecut printr-o mare cumpănă!

Rareș Pop a marcat ambele goluri ale Rapidului cu Unirea Slobozia (FOTO: Sportpictures)
Rareș Pop a marcat ambele goluri ale Rapidului cu Unirea Slobozia (FOTO: Sportpictures)

Rareș Pop a marcat ambele goluri ale Rapidului, în minutele 25 și 60, fiind lăudat la finalul partidei de Marius Șumudică. ”Este un băiat extrem de inteligent. Extrem de inteligent! Un băiat care a fost cinci minute în comă sau cam așa ceva și care a revenit foarte bine. Să revii, să nu ai frică, să ai aceeași dorință, să dai totul pe teren până la epuizare, pentru mine înseamnă enorm. De aceea îl iubește lumea, de aceea îl aclamă”, a spus Șumudică, la flash-interviu. Ei bine, acea expresie „a fost în comă 5 minute” nu este o licență poetică „marca” Șumi, care are tendința de a exagera atunci când laudă sau când critică pe cineva. Din păcate, Rareș Pop chiar a fost eroul unui incident nefericit petrecut la 2 mai 2023, pe când nu avea decât 17 ani și juca la UTA. În minutul 72 al meciului disputat la Arad, între echipa locală și FC Hermannstadt, Pop s-a prăbușit pe teren după un șut la poartă!

Coechipierii au făcut zid în jurul lui la 2 mai 2023 (FOTO: Captură Digi Sport)
Coechipierii au făcut zid în jurul lui la 2 mai 2023 (FOTO: Captură Digi Sport)

Intervenția promptă a medicilor a făcut ca el să fie salvat și resuscitat chiar pe gazon, înainte de a fi dus direct la spital. După investigații amănunțite, el a fost reintrodus, după o perioadă, în programul echipei și acum a devenit jucătorul care este. La prima partidă de la acel incident, Mircea Rednic, antrenorul care o conducea și atunci pe UTA, a explicat ce a dus la colapsul de pe gazon al jucătorului său: surmenarea. „Are 17 ani, l-am aruncat prea repede în luptă cu regula asta U21, care e bună și nu e bună. Trebuie făcute investigații. Trebuie să avem grijă de el, trebuie protejat. El nu a fost protejat”, a declarat atunci tehnicianul.

Apoi, reporterii gsp.ro au prezentat și programul zilnic al lui Rareș, unul care era obositor și dacă doar îl citeai, d-apăi să mai și faci parte din el: începea școala la ora 8.00, apoi avea antrenament, după care mergea înapoi la liceu pentru a mai studia două ore. Iar acest program a dus la epuizare, evenimentul din timpul acelui meci fiind anunțat de o altă prăbușire pe teren, dar la antrenament, cu trei zile înaintea partidei cu Hermannstadt! De la revenire, el a avut un program individualizat de pregătire special conceput de Rednic, pentru a înlătura starea de supra-antrenament.

Rareș Pop avea 17 ani când a leșinat pe gazon

Efectele măsurilor luate atunci de Rednic s-au văzut acum, când Rareș Pop, între timp transferat la Rapid, este, la 19 ani, unul dintre cei mai valoroși tineri jucători din țară, iar actualul lui antrenor, Marius Șumudică, îi prevede un viitor de aur: „Are deja trei goluri marcate în acest sezon și e foarte tânăr. Pancu, selecționerul U21, știe ce are de făcut, l-a văzut cu siguranță și în seara asta. Am foarte mulți jucători acolo și asta este o mare mândrie pentru mine. Apoi, în altă ordine de idei, Rareș Pop are potențial mare de creștere. Cu siguranță, România U21 va fi doar o stație pentru el”, a mai spus tehnicianul Rapidului.

În ceea ce-l privește, Rareș Pop era foarte bucuros după joc: „A fost un efort de echipă, singurul punct pozitiv al meu a fost că am marcat. Noi toți ca echipă am dat totul pe teren. Acesta este rodul muncii mele, sper să o țin tot așa în continuare. Cu siguranță orice jucător care începe în primul 11 are parte de încrederea antrenorului. În orice moment aș intra sau orice jucător ar intra, trebuie să dea totul pe teren”, a declarat fotbalistul la finalul partidei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Printul Harry Printesa Diana jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Nationala Romania (Sportpictures) jpg
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net