FCSB primește vizita lui Hermannstadt, care se luptă pentru un loc de play-off

Ultima actualizare:

FCSB primește vizita lui FC Hermannstadt, sâmbătă, de la ora 20.00, într-un meci de fotbal contând pentru etapa cu numărul XX din Superliga României, disputat pe Arena Națională și televizat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport.

Sibienii se luptă pentru un loc în play-off (FOTO: Sportpictures)
Sibienii se luptă pentru un loc în play-off (FOTO: Sportpictures)

Dacă gazdele nu au emoții la finele acestui an calendaristic, din care au mai rămas doar două partide de jucat, pentru sibieni este important să scoată măcar un punct, în contextul în care încă se luptă pentru un loc în play-off-ul campionatului intern. Și din punct de vedere al valorii confruntarea este una disproporționată: dacă FCSB se bazează pe un lot de 30,10 milioane de euro, sibienii abia adună 10,33 milioane de euro. Formația de lângă Capitală îi are pe căpitanul Darius Olaru, Florinel Coman și Octavian Popescu drept cei mai valoroși jucători, cotați în ordine la 5,3 milioane de euro, patru milioane de euro și 3,8 milioane de euro. De cealaltă parte, FC Hermannstadt îi are pe Daniel Paraschiv, aproximat la un milion de euro, Mihai Butean, estimat la 750.000 de euro și Baba Alhassan, considerat la fel, însă înțeles să se alăture lui FCSB, de anul viitor. 

FC Hermannstadt riscă să rămână fără antrenor

Duelul va fi un prilej foarte bun și pentru observarea a doi dintre jucătorii pe care FC Hermannstadt și i-ar dori de la FCSB, în această pauză de iarnă: Dorin Rotariu, în vârstă de 28 de ani și Eduard Rădăslăvescu (19 ani), care ar putea ajunge în „curtea” sibienilor. Potrivit lui Dani Coman, președintele oaspeților, se vor iniția negocierile pentru ambii jucători: Dorin Rotariu a sosit la FCSB abia în octombrie, dar nu și-a găsit locul, strângând doar șapte meciuri, fără a marca sau a oferi o pasă de gol, în vreme ce Eduard Rădăslăvescu a fost cumpărat cu 850.000 de euro de la Farul Constanța, însă nu s-a numărat printre cei nelipsiți din echipă - într-un sezon și jumătate, a strâns 32 de partide și a marcat de două ori. Totodată, cel dintâi, nepotul gloriei steliste Iosif Rotariu s-ar afla pe lista mai multor echipe interesate de serviciile sale, printre care și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe.  
De altfel, meciul ar putea fi și unul dintre ultimele cu Marius Măldărășanu pe banca tehnică a oaspeților, existând zvonuri, potrivit cărora tehnicianul de 48 de ani ar fi dorit de Rapid, în eventualitatea în care giuleștenii ar renunța la colaborarea cu Cristiano Bergodi – dat fiind istoricul vișiniu al lui Marius Măldărășanu, fost jucător și căpitan din istoria grupării de sub Podul Grant, mutarea ar fi posibilă. În situația ipotetică în care antrenorul ar fi tentat de o mutare, calculele financiare nu ar fi unele complicate - ar fi suficient să se achite aproximativ 50.000 de euro, pentru ca FC Hermannstadt să-l lase să plece.
Gazdele au confortul primului loc din clasament, la cinci puncte avans de următoarea poziționată, CFR Cluj, cu un bilanț de 11 victorii, cinci remize și trei înfrângeri. De cealaltă parte, sibienii se află pe ultimul loc care duce în play-off, la egalitate cu următoarea echipă, din play-out, după șase partide câștigate, 10 egaluri și trei meciuri pierdute.

Arbitrul delegat la acest duel, Chivulete, „imun” la FCSB

Partida de pe Arena Națională va fi condusă la centru de Andrei Chivulete, un arbitru cu o vastă experiență și o reputație bună, apreciat pentru capacitatea sa de a gestiona meciuri tensionate. De-a lungul vremii, oficialii lui FCSB s-au arătat deranjați de unele decizii ale „fluierașului” de 37 de ani, care uneori permite un joc mai dur pe teren, existând o serie de declarații ale formației de lângă Capitală, ca îndemn să nu îl mai aibă delegat la meciurile sale.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net