FCU Craiova 1948 rămâne fără antrenor, după doar patru luni

După nici patru luni, de când a fost pus în funcția de antrenor al FCU Craiova 1948, colaborarea lui Marius Croitoru cu cei din conducerea clubului s-a încheiat. Tehnicianul a avut la dispoziție doar 14 meciuri să se acomodeze la club, să-și cunoască echipa și să găsească strategia potrivită.

Marius Croitoru preluase echipa în vară (FOTO: Sportpictures)
Marius Croitoru preluase echipa în vară (FOTO: Sportpictures)

Chiar dacă este deasupra FCSB în Superliga României, pe locul 11 din 16 posibile, după patru victorii, trei remize și șase înfrângeri, dar și un meci câștigat în Cupa României, calculele nu au fost îndeajuns pentru a-l menține pe Marius Croitoru la echipă.

Dacă zvonurile indicau o schimbare de antrenor de săptămâni întregi și se spunea chiar că patronul Adrian Mititelu ar fi făcut presiuni asupra lui Marius Croitoru, să își prezinte singur demisia, acesta din urmă refuzând aparent, clubul a comunicat că „ruptura” s-ar fi produs de comun acord. „În urma discuțiilor purtate după înfrângerea cu Chindia Târgoviște, Marius Croitoru a reziliat de comun acord contractul cu clubul nostru, acest lucru realizându-se la dorința expresă a antrenorului. În aceste condiții, banca tehnică va fi asigurată, până la anunțarea noului antrenor, de cuplul Paul Răducan - Florin Drăgan”, au notat cei de la FCU Craiova 1948 pe pagina lor de Facebook.

Utima înfrângere din Superliga României, decisivă

Cel mai probabil, picătura care a împlut paharul nemulțumirilor conducerii oltene a fost ultima partidă, care s-a încheiat cu o înfrângere pentru craioveni, Chindia Târgoviște învingând în deplasare cu 1-0.

„Un meci slab, în care am întâlnit o echipă mult mai bună decât noi, mult mai puternică. Ne-au dominat, au avut determinare, practic asta e realitatea. Echipa mai puternică a câștigat. Să vă spun ceva: cel mai ușor în fotbal e să-ți pierzi încrederea și atunci degeaba ești fotbalist bun. Am avut o discuție cu ei și încrederea este cel mai important lucru pe care l-am pierdut. Lucrurile sunt foarte clare. Eu sunt răspunzător pentru rezultat, singurul vinovat sunt eu. Nu pot sta să-mi bat joc de oameni, de banii acestei familii. O să am o discuție cu nea Adi Mititelu. Trebuie un șoc la echipă. Cum noi ne-am pierdut încrederea, e clar că lucrurile nu sunt OK. Iar eu nu stau unde lucrurile nu sunt OK”, a punctat Marius Croitoru, la conferința de presă de după meci.

Obiectivul inițial, stabilit în această vară, era ca antrenorul de 42 de ani să ducă echipa în play-off. Ce nu se știa atunci e că timpul nu-i va permite să arate dacă poate să-l îndeplinească sau nu, favoriții de acum pentru preluarea acestei misiuni fiind Mircea Rednic, Leo Grozavu sau Nicolo Napoli. Interesant este că, în cazul celui din urmă, ar fi al nouălea mandat pe banca tehnică a oltenilor, după ce a fost îndepărtat chiar în vară, când conducerea nu a mai dorit să-i prelungească înțelegerea și i-a dat de veste că va fi adus altcineva.

Marius Croitoru a ajuns la FCU Craiova la doar câteva săptămâni după ce se despărțise de FC Botoșani și a avut un start bun în Superliga României, reușind chiar să se impună într-un meci tare, cel împotriva lui Rapid.

„Revoluții” și-n Liga a II-a

Nici în eșalonul secund lucrurile nu sunt mai liniștite, după ce Claudiu Niculescu s-a despărțit de Poli Iași, echipă care se află la doar un punct de liderul clasamentului.

„Clubul nostru îi mulțumește antrenorului Claudiu Niculescu și îi dorește să aibă parte de nenumărate realizări în carieră”, a punctat oficial echipa ieșeană.

Cu antrenorul de 46 de ani la „cârmă”, Poli Iași a avut cinci victorii, două remize și tot atâtea înfrângeri. În Cupa României, Poli Iași nu a trecut neobservată, depășind Știința Miroslava în turul al treilea, fiind mai apoi eliminată de CS Dumbrăvița, după un meci „strâns”, decis la loviturile de departajare.

Claudiu Niculescu a preluat gruparea ieșeană, în vara acestui an, de-a lungul vremii antrenându-le, printre altele, pe Dinamo, CS Mioveni, Voluntari sau Universitatea Cluj, la aceasta din urmă fiind antrenor secund și păstrându-și ipostaza de jucător.

Claudiu Niculescu începuse mandatul în iunie (FOTO: Sportpictures)
Claudiu Niculescu începuse mandatul în iunie (FOTO: Sportpictures)

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net