Ilie Poenaru părăsește UTA, după nici șase luni. Cine e noul antrenor

Ultima actualizare:

Ilie Ponearu părăsește „corabia” de la UTA Arad, după nici jumătate de an în care a condus echipa, pe care a preluat-o în luna mai. Anunțul a fost făcut oficial de club, care a notat că „La solicitarea antrenorului Ilie Poenaru și a staff-ului său tehnic, clubul UTA anunță rezilierea de comun acord a contractelor acestora. Le mulțumim tuturor pentru perioada petrecută la Arad și le dorim mult succes în viitor!”

Ilie Poenaru preluase echipa, în luna mai a acestui an (FOTO: Sportpictures)
Ilie Poenaru preluase echipa, în luna mai a acestui an (FOTO: Sportpictures)

Presa locală, prin vocea „sportarad.ro”, notează că Ilie Poenaru și staff-ul său au solicitat plata în avans a trei sau patru salarii pentru a fi de acord cu o demisie, sumă care s-ar ridica la peste 80.000 de euro.
Cel mai probabil decisiv pentru despărțirea de antrenorul de 45 de ani, a fost eșecul din etapa cu numărul XVI, care a fost a cincea înfrângere din ultimele șase meciuri ale arădenilor. De altfel, UTA este tot mai departe de obiectivul din acest sezon, accederea în play-off, care presupune clasarea în primele șase echipe. 
La scurt timp, arădenii au dezvăluit cine este noul antrenor al echipei: „Clubul UTA anunță că, începând de mâine, banca tehnică va fi condusă de László Balint. Antrenorul care a promovat echipa Aradului pe prima scenă - după mai bine de un deceniu - revine pe banca tehnică după nouă luni, perioadă în care și-a reafirmat mereu atașamentul față de culorile roș-albe. Ne bazăm pe ambiția lui, pe sentimentele ce-l leagă de UTA și avem încredere în viitor! Colaborarea cu László Balint se întinde până la finalul sezonului Ligii I, cu opțiune de prelungire din vară. Bine ai revenit, Gyuszi!”

László Balint este la al doilea mandat în rândul arădenilor (FOTO: Sportpictures)
László Balint este la al doilea mandat în rândul arădenilor (FOTO: Sportpictures)

După ce s-a despărțit de CSU Craiova, în vară, László Balint își începe a doua aventură la UTA Arad, unde îl așteaptă un meci dificil, care se va disputa la Ploiești, cu Petrolul. Tehnicianul nu va putea conta pe cel puțin cinci jucători, Marko Vukčević și Bautista Cascini fiind accidentați, iar Erico da Silva, Alexandru Benga și Raul Șteau suspendați.
UTA Arad ocupă locul 15 în Superliga României, adică penultimul, având un bilanț de patru meciuri câștigate, tot atâtea remize și opt partide pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
klaus iohannis 3 jpg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net