Încă o umilință: Dinamo, învinsă fără drept de apel de FC Hermannstadt

Ultima actualizare:

Dinamo nu pare nicicum să se regăsească, șirul rezultalelor dezolante înmulțindu-se de la etapă la etapă. Cu toate că venea cu un moral bun, după ce reușise „să-i smulgă” un punct fostei campioane CFR Cluj, gruparea din „Ștefan cel Mare” a plecat învinsă fără drept de apel din Sibiu, acolo unde FC Hermannstadt a făcut instrucție și s-a impus, sâmbătă, cu 4-0.

Sibienii au făcut instrucție cu Dinamo (FOTO: Sportpictures)
Sibienii au făcut instrucție cu Dinamo (FOTO: Sportpictures)

Pe tabelă și-au trecut numele Silviu Balaure ('5, '53), Alexandru Jipa ('19) şi Baba Alhassan ('90+1), existând și două goluri anulate pe motiv de offside: reușita dinamovistului Gonçalo Gregório ('2) și cea a lui Gabriel Iancu, cel care a înscris cu capul pentru sibieni ('86).
„Ne-a bătut o echipă care ne-a dominat la toate capitolele! În primul rând, la fotbal, trebuie să ai stare de spirit, trebuie să ai agresivitate. Noi nu am avut și nu mai ajungem să discutăm despre planul tactic, când toate duelurile sunt câștigate de adversari, e greu. Am făcut foarte multe erori prostești! Nu știu dacă scorul e mare sau mic... Am pierdut meritat. Când se întâmplă astfel de lucruri, e un cumul de factori. Nu poți să spui doar ceva mental, doar fizic sau doar tactic. Când arăți de maniera în care am arătat noi, trebuie să taci, să pui capul în pământ, să faci o analiză și să vezi ce ai de făcut. Ce le-am spus jucătorilor? E ușor după meciuri să fii agresiv… Dar vreau să stau să mă liniștesc, pentru că a fost un meci foarte prost. Vreau să mă adun. Lucrurile trebuie făcute în liniște, lucrurile care contează trebuie spuse în liniște. Suntem prea supărați să discutăm, acum”, a fost reacția echilibrată a antrenorului alb-roșilor, Ovidiu Burcă.

Se anunță o „revoluție” în echipă 

Seria rezultatelor deznădăjduitoare determină o „revoluție” la echipă, conform unuia dintre acționarii clubului și totodată președintele, Andrei Nicolescu: „Îmi cer scuze fiecărui dinamovist care a făcut azi drumul pana la Sibiu. Neputința cronică este inacceptabilă. Vor fi schimbări. Ovidiu rămâne punct fix. Fanii au tot dreptul sa își strige revolta. Trebuie să reîncepem să ne merităm suporterii și istoria. Nu există altă variantă!”, a fost reacția acestuia, după înfrângerea categorică din Sibiu.
De cealaltă parte, tehnicianul lui FC Hermannstadt a savurat victoria cu modestie. „Știam că vor veni peste noi și mă bucur că am câștigat fără să primim gol, pentru că am primit aproape în toate meciurile, până acum. E o satisfacție, tot lucrăm în acest sens. Cu siguranță este o victorie meritată. Știu prin ce am trecut, sezonul trecut, din punct de vedere mental, iar ăsta e un lucru pozitiv, pentru că dacă nu pierzi, contează. Punct cu punct, se adună. Am urcat, suntem bine în clasament, ne dă încredere, iar jocul a fost bun în marea parte a partidelor. Ocazii multe, ratări, dar a intrat când a trebuit”, a rezumat Marius Măldărășanu.
Sibienii au toate speranțele pentru un loc în play-off-ul din Superliga României, date fiind cele 19 puncte adunate din 13 etape disputate, până acum, din care au câștigat patru, au pierdut două și au scos șapte egaluri. De cealaltă parte, Dinamo „se zbate” printre ultimele clasate, ocupând penultima poziție, cu nouă puncte - alb roșii au doar două victorii și trei remize, însă au adunat deja opt înfrângeri.  

Farul Constanța „se împiedică” de Universitatea Cluj

„Șepcile roșii” au reușit să plece, sâmbătă, cu un punct de la Ovidiu, după ce au scos o remiză, 1-1, în fața campioanei României. „Am pierdut două puncte, am luat un gol dintr-o greșeală copilărească. Dar se întâmplă. Orice se poate întâmpla la fotbal. Chiar asta le-am spus înainte de meci. Sunt necăjit, supărat. Dar nu am ce să fac. O să vorbesc cu jucătorii pentru că am devenit un pic superficiali”, a fost reacția lui Gheorghe Hagi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net