Înfrângerea cu Petrolul aduce reforme: Andrei Prepeliță, out de la FC Argeș

Ultima actualizare:

Victoria reușită de Petrolul, după cinci meciuri fără reușită a fost o gură de aer proaspăt pentru ploieșteni, dar un motiv de schimbări pentru FC Argeș. După înfrângerea suferită de echipa din urmă cu 0-2, luni, Andrei Prepeliță a fost schimbat din funcția de antrenor. Decizia a fost anunțată de către club, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Andrei Prepeliță, fostul antrenor al lui FC Argeș (FOTO: Sportpictures)
Andrei Prepeliță, fostul antrenor al lui FC Argeș (FOTO: Sportpictures)

„Consiliul Director (C.D.) al Clubului FC Argeș s-a întrunit în această seară, în ședință de urgență, pentru a face o analiză a rezultatelor echipei după cele 15 partide (turul) disputate în Liga 1, dar și a rezultatului din meciul cu Minaur Baia Mare, din Cupa României.
În afara evoluțiilor nesatisfăcătoare, în general, înregistrate de «alb-violeți» în aceste partide și parcursul slab din ultimele 10 partide oficiale (1 victorie, 3 egaluri și 6 înfrângeri), în special, membrii C.D. au analizat și actele de indisciplină înregistrate în ultima perioada și «acoperite» de către antrenorii echipei, precum și deficiențele de organizare care au condus la o stare de tensiune, atât în cadrul lotului, cât și în cadrul clubului și care pun în pericol îndeplinirea obiectivelor stabilite, de comun acord, atât de conducerea administrativă, cât și de cea sportivă, pentru sezonul 2022-2023”. 

Constantin Schumacher, noul antrenor principal

În lipsa lui Andrei Prepeliță, conducerea echipei va fi preluată de „secundul” Constantin Schumacher: „Printr-o decizie unanimă, C.D. a decis ca de mâine, marți, 25 octombrie a.c., antrenorul Constantin Schumacher să fie singura persoană care va organiza și va răspunde de programul de pregătire al echipei, care va avea libertatea să ia decizii tehnico-tactice și să își desemneze colaboratorii și care, de asemenea, va răspunde de rezultatele formației noastre pentru perioada următoare.
Totodată, C.D. confirmă că asigură în continuare toate condițiile de pregătire și performanță echipei, dar dorește ca activitatea să se desfășoare la un nivel ridicat de profesionalism și implicare, atât din partea jucătorilor, cât și a antrenorilor și a personalului administrativ și sportiv, cu respect față de tradiția și istoria FC Argeș și în conformitate cu investițiile făcute”, a mai spus sursa citată. 

Conducerea FC Argeș susține și că publicul poartă un rol decisiv în aceste schimbări: „Ignorarea publicului, a suporterilor și a conducerii clubului nu pot fi tolerate la echipa fanion a Piteștiului, iar manifestările de nemulțumire ale suporterilor echipei noastre și numărul tot mai redus de spectatori prezenți pe stadionul «Nicolae Dobrin» reprezintă adevăratul semnal de alarmă că echipa merge în direcția greșită și că este nevoie de o schimbare. Iar concluzia este simplă: această schimbare trebuie făcută imediat și privește, în primă fază, zona sportivă.
După cum știți deja, întreaga responsabilitate a strategiei de transferuri aparține managerului Ion Vlădoiu și antrenorului Andrei Prepeliță, conform condițiilor impuse de cei doi pentru garantarea și atingerea obiectivelor de performanță, dar și de eficientizare a bugetului în acest sezon”, au concluzionat reprezentanții clubului. 
FC Argeș ocupă locul 11 din cele 16 posibile în Superliga României, având un bilanț de cinci victorii, două remize și opt înfrângeri. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net