Neajutorata Rapid: giuleștenii au pierdut acasă cu U. Cluj, deși au condus cu 2-0

Ultima actualizare:

Rapid și-a pierdut avântul ultimelor meciuri fără înfrângere și s-a văzut neputincioasă, în partida cu Universitatea Cluj, disputată în Giulești, luni și încheiată cu 3-2 pentru oaspeți.

„Șepcile roșii” au revenit de la 0-2 (FOTO: Sportpictures)
„Șepcile roșii” au revenit de la 0-2 (FOTO: Sportpictures)

Nimic nu prevedea deznodământul partidei de fotbal - formația vișinie a deschis scorul prin Jayson Papeau ('14) și a majorat prin Alexandru Ioniță II ('24), ca abia spre finele primei reprize „șepcile roșii” să aibă prima „zvâcnire” și să înscrie prin Daniel Popa ('40). Când au revenit de la vestiare, oaspeții au găsit calea egalării prin Alexandru Chipciu ('55), pentru ca, mai târziu, Ianis Stoica ('73) „să parafeze” rezultatul final și să aducă prima victorie în ultimele trei meciuri ale ardelenilor.

„Trebuie să revenim cu picioarele pe pământ!”

„Probabil a fost lipsă de maturitate, am picat acest test! De la 2-0 nu se poate pierde, chiar dacă se spune că e un rezultat periculos... Trebuia să jucăm altceva! A fost o primă repriză pe contre, nu există, trebuie echilibru la 2-0. A avut adversarul mai multe contraatacuri, în acest meci, decât în tot campionatul! Prea multe ocazii le-am dat. Am jucat prea… Ne-am dezechilibrat! Trebuie să uităm a doua repriză neapărat! Păcat. I-am avertizat pe băieţi. Eu sunt primul vinovat, dar băieţii trebuie să înveţe din greşeli. Am jucat prea deschis, nu trebuia, pentru că aveam meciul în mână la 2-0. Mergem înainte! Noi am încercat să venim cu jucători de pe bancă, dar ne-am dezechilibrat. Aveam o perioadă foarte bună, poate înfrângerea asta ne aduce cu picioarele pe pământ şi ne ajută să fim cu picioarele pe pământ. E important să joci ofensiv, dar nu poţi să laşi asemenea spaţii mari”, a declarat tehnicianul Cristiano Bergodi, după înfrângerea echipei sale.

„Lucrurile au ieșit așa cum trebuia să iasă”

„Multe goluri, meci frumos, noi am pregătit jocul să începem bine, să nu îi lăsăm să atace. Am pus presiune pe fundaşii centrali. Ştiam că vor începe foarte tare, că vor încerca să marcheze de la început. A venit acel gol, a trebuit să mă adaptez, să schimb sistemul - am reuşit să înscriem în prima repriză, ceea ce ne-a dat moral, încredere. În a doua repriză, am avut un moral mai bun, am crezut în noi, am intrat bine, ne-am creat ocazii de a egala. Până la urmă, am marcat şi al treilea gol. Sunt jucători cu calitate, personalitate şi nu îi intimidează astfel de jocuri! Îţi trec multe prin minte, când eşti condus, ce să le spui jucătorilor să îi motivezi, să nu abandoneze lupta, mai ales contra unei echipe care arată bine. Nu a fost vorba «să îi scutur» la pauză, le-am spus că putem să câştigăm acest joc! Am intervenit să reparăm anumite greşeli, sunt acele momente, când trebuie să găseşti soluţii. De data asta, au ieşit lucrurile aşa cum trebuia să iasă!”, a declarat și antrenorul oaspeților, Ioan Ovidiu Sabău.

Semnal de alarmă dinspre gruparea ardeleană

Unul dintre marcatorii „șepcilor roșii” a atras atenția asupra unor nedreptăți, care se întâmplă echipei sale. „Suntem fericiți, dar stau și mă gândesc… Următorul meci e cel mai important că e acasă, sper să batem și noi acasă. Fără să caut scuze, la meciul cu Voluntari am fost defavorizați total, am jucat trei meciuri în șase zile. Am jucat la 22:00 cu CFR și la 14:00 cu Voluntari...”, a declarat Alexandru Chipciu, care a punctat și care e obiectivul Universității Cluj: „Locurile șapte-nouă, dar cred că «avem față» de play-off. Putem fi acolo!”.
Rapid rămâne pe locul trei în Superliga României, la șapte puncte distanță de prima poziție și două față de cea secundă, având un bilanț de opt victorii, șase remize și trei înfrângeri. Similar, Universitatea Cluj se află pe a șaptea poziție, prima de sub cele care duc spre play-off, după cinci meciuri câștigate, opt egaluri și patru partide pierdute.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net