Primul test din 2023. FCSB se duelează cu „sperietoarea” FC Hermannstadt

Superliga României reîncepe cu etapa numărul XXII, unul dintre meciurile „cap de afiș” fiind duelul dintre FC Hermannstadt și FCSB, programat duminică, de la ora 20.45, pe DigiSport1, OrangeSport1 și PrimaSport1.

FCSB are program „de foc” în Superliga României (FOTO: Sportpictures)
FCSB are program „de foc” în Superliga României (FOTO: Sportpictures)

Dacă din punct de vedere al clasamentului lucrurile sunt clare – FCSB e pe podium, pe a treia poziție, iar sibienii sunt abia pe a noua din 16 posibile, totuși formația din Capitală va avea o serie de provocări.
Cinci jucători de la FCSB sunt la un cartonaș galben distanță de suspendare, ceea ce i-ar face să rateze următorul duel, mult mai important, cu Farul Constanța, liderul din Superliga României. Octavian Popescu, Risto Radunović, Joyskim Dawa, Florinel Coman și Andrei Cordea vor juca pe vârfuri, pentru a nu încurca planurile antrenorului Mihai Pintilii. De altfel, programul lui FCSB este unul „de foc”: dacă după duelul cu FC Hermannstadt urmează cel cu Farul Constanța, provocările nu se termină aici - al treilea meci va fi împotriva campioanei României, CFR Cluj, care va avea avantajul terenului propriu.

Sibienii reușesc să încurce granzii campionatului românesc

De altfel, nici măcar meciul cu FC Hermannstadt nu este floare la ureche pentru FCSB, dat fiind că echipa lui Marius Măldărășanu este neînvinsă atât cu Farul Constanța (0-0 în deplasare și 4-0 acasă, chiar la inaugurarea noii arene). În ciuda problemelor financiare mari, sibienii reușesc să dea planurile peste cap granzilor din fotbal din primul eșalon românesc, FC Hermannstadt impunându-se chiar și în fața formației lui Dan Petrescu, în Gruia, cu 1-0.  
Meciul dintre sibieni și FCSB se va juca cu casa închisă, în ciuda prețurilor „piperate” ale biletelor: cel mai ieftin a fost 50 de lei, la peluză, în vreme ce aceia care au preferat tribuna au scos din buzunar 90 de lei, iar tichetele de la loje au atins 500 de lei. Astfel, peste 12.000 de oameni vor asista la confruntarea de pe stadionul proaspăt inaugurat, al cărui costuri au depășit 28 de milioane de euro.  

Nicolae Dică debutează la Mioveni

Ultima clasată din primul eșalon românesc își pune toate speranțele în puterile lui Nicolae Dică, antrenor care a preluat-o, în pauza competițională de iarnă de la Liga 1.

Nicolae Dică debutează la CS Mioveni (FOTO: Facebook)
Nicolae Dică debutează la CS Mioveni (FOTO: Facebook)

Tehnicianul revine în Superliga României după o pauză, ultima dată antrenând FCSB, tot în ediția curentă de campionat. Primul meci oficial pe banca tehnică  va fi unul greu, deși pe teren propriu, cu Petrolul Ploiești. CS Mioveni va primi vizita prahovenilor, sâmbătă, de la ora 17.00. Argeșenii au doar nouă puncte acumulate și un bilanț de o victorie, șase egaluri și 14 înfrângeri, iar Petrolul e la doar două puncte distanță de ultimul loc care duce în play-off, șase, cu nouă victorii, tot atâtea înfrângeri și trei remize.

Programul etapei a XXI-a din Superliga României

Universitatea Cluj - FC Voluntari, vineri, 16.30
Rapid București - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, vineri, 20.00
CS Mioveni - Petrolul Ploiești, sâmbătă, 17.00
FC Botoșani - CS Universitatea Craiova, sâmbătă, 20.00
FCU Craiova 1948 - UTA Arad, duminică, 15.30
FC Hermannstadt - FCSB, duminică, 20.45
Chindia Târgoviște - FC Argeș, luni, 17.00
Farul Constanța - CFR Cluj, luni, 20.00

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net