Rămasă în 9 oameni, Dinamo a scos punct la Arad

Ultima actualizare:

Aflată pe penultimul loc în clasamentul Ligii 1, FC Dinamo a reușit să termine la egalitate, 0-0, la Arad, cu UTA, într-un meci contând pentru etapa cu numărul 26. Este primul punct obținut în deplasare, în această ediție de campionat, de formația din șoseaua Ștefan cel Mare.

Dinamoviștii au reușit să blocheze atacurile arădenilor (Foto: sportpictures.eu)
Dinamoviștii au reușit să blocheze atacurile arădenilor (Foto: sportpictures.eu)

Antrenor la FC Dinamo, Flavius Stoican şi-a elogiat formația după ce a obţinut un punct în condițiile în care a evoluat în 9 oameni. "E un punct de moral pentru aceşti băieţi, un punct care sper să-i descătuşeze. Am încercat prin tot ce am făcut să le iau presiunea de pe umeri. Am văzut azi la o echipă care a jucat cu doi oameni mai puţin că a alergat până la epuizare”.

Tehnicianul a acuzat și programul aglomerat din ultimul timp. ”Cred că suntem singura echipă din România care a jucat din două în două zile. Luni, am jucat la Botoşani, joi, am avut meci cu Craiova, iar acum, meci cu UTA”.

Stoican a spus că acest rezultat poate avea efecte asupra jocului și rezultatelor viitoare. ”E un punct pentru moral. Nu am urcat în clasament, dar aveam nevoie ca jucătorii să aibă încredere în forţele lor. Vrem să câştigăm meciul cu Gaz Metan Mediaş. Nu o să fie uşor. CFR-ul a marcat în minutul 94 contra lor. Indiferent de ceea ce se anunţă la ei, în club, nu luăm în seamă. Nu au nimic de pierdut. De aceea au jucat aşa şi trebuie să-i tratăm foarte serios”.

Antrenorul dinamovist a reluat discursul optimist din ultimele zile. ”Sunt motive de optimism. Știam ce potenţial au jucătorii. De aceea am fost tot timpul aproape de ei. Era important să nu mai aibă presiunea aceasta din cauza rezultatelor nefaste din ultimul timp. Plus criticile care au fost îndreptate asupra lor. Sperăm să fie din ce în ce mai bine", a declarat Stoican, la microfonul televiziunilor care transmit Liga 1.

Ionuț Badea spune că Dinamo s-a apărat ca la handbal

La rândul său, antrenorul echipei UTA, Ionuţ Badea, a declarat că a fost surprins de faptul că Dinamo nu a greşit în apărare în meciul de duminică. "Pentru noi este un semieşec în momentul în care adversarul joacă cu doi jucători în minus. Nici nu am avut timp să pregătesc echipa ofensiv contra unei alte echipe care joacă în semicerc, ca la handbal”.

Badea a subliniat că planul tactic al echipei sale a fost dat peste cap. ”Sunt situaţii pe care nu le poţi anticipa, dar sunt momente pe care nu le-am gestionat bine. Nu ne-am adaptat la aceste lucruri. Aveam un plan special pentru jocul lui Dinamo. Lucrurile s-au schimbat între timp. Chiar la 11 contra 11 am avut o ocazie de unu contra unu cu portarul plus gol valabil, poate şi penalty. Sunt evenimente care pot influenţa şi schimba soarta unui meci”.

Arbitrul Popa a anulat golul lui Filip Dangubic după o semnalizare eronată (Foto: sportpictures.eu)
Arbitrul Popa a anulat golul lui Filip Dangubic după o semnalizare eronată (Foto: sportpictures.eu)

Antrenorul arădenilor regretă că echipa lui n-a luat 3 puncte

Antrenorul echipei UTA a acuzat sterilitatea din atac a elevilor săi. ”Nu am reuşit să marcăm, deşi am avut situaţii. Am avut nouă jucători care au şutat la poartă astăzi, dar nu a fost de ajuns. În opt oameni de câmp, era normal să venim cu mai multe centrări din lateral, dar nu s-a întâmplat Și asta a făcut să nu plecăm acasă cu cele trei puncte”.

Badea le-a cerut scuze fanilor. ”Îmi pare rău pentru publicul arădean. Speram într-o victorie, indiferent de numărul jucătorilor din teren. Mă declar pe jumătate satisfăcut. Speram în trei puncte, dar am luat doar unul astăzi. Nu am marcat astăzi şi din cauza fazei defensive a lui Dinamo, care s-a apărat în ultimii 30 de metri, aglomerat, atent. Nu au făcut greşeli. Ne-am fi aşteptat şi la acest lucru (n.r. - să facă greşeli), având în vedere că era la treilea meci într-o săptămână, dar nu s-a întâmplat", a concluzionat Badea.

UTA - Dinamo 0-0

UTA: Iacob – Vukcevici, Erico, Benga, Şliakov – Isac, Batha – Ubbink, Roger, Dangubici (D. Cardoso, 72) - Laukzemis (Otele, 56).

Antrenor: Ionuţ Badea

Dinamo: Figueiredo – Buleică, Patriche, Jovanovici (Creţu, 60), Ehmann, A. Radu – Ivanov, Răuţă, Pierret – C. Matei (Borcea, 88), Ivanovski (R. Grigore, 90+3).

Antrenor: Flavius Stoican

Arbitru: Cătălin Popa

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net