Rapid a ajuns la 133 de zile fără victorie acasă

Rapid pare într-o criză fără sfârșit, iar meciurile de acasă sunt un adevărat chin pentru jucători și pentru suporteri. Recentul 0-0 cu Oțelul Galați, înregistrat sâmbătă, face ca giuleștenii să ajungă la numai puțin de patru luni și jumătate de când nu au mai câștigat pe teren propriu.

Rapid și Oțelul au luptat mult la milocul terenului (FOTO: Sportpictures)
Rapid și Oțelul au luptat mult la milocul terenului (FOTO: Sportpictures)

Conform datelor concrete, ultima victorie a Rapidului a fost acel 2-0 de pe teren propriu cu FCSB, din 19 mai, într-o partidă care nu mai avea nici o importanță, pentru că deja soarta din play-off era stabilită. De atunci au trecut nu mai puțin de 4 luni și 10 zile, adică 133 de zile. Și culmea e că lipsa victoriilor de pe propriul teren va ajunge la 5 luni, plus minus o zi! Pentru că următorul meci în Giulești al Rapidului va fi contra Farului, în etapa a 13-a, care e programată în weekend-ul cu 19 octombrie, însă încă nu stabilit și programul complet pe zile al rundei. Dar se vor face 5 luni de meciuri fără victorie în fața propriilor suporteri, una dintre cele mai lungi perioade în care pătimașii fani ai echipei de sub Grant au plecat dezamăgiți de la stadion.

Revenind la partida de sâmbătă seară, rezultatul de egalitate, 0-0, este bun pentru rapidiști, în condițiile în care Oțelul a fost echipa mai bună. A dominat jocul, și-a creat mai multe ocazii, a pus mai multă presiune pe gazde. Singurul lucru pozitiv pentru giuleșteni este că nu au mai primit gol, o premieră în acest sezon, lucru subliniat și de noul căpitan al echipei, Claudiu Petrila. „Nu știu cât ne ajută un punct, dar nu am primit gol, cred că e primul meci din acest sezon. Din păcate nu am reușit să câștigăm, dar mergem înainte. Nu știu dacă s-a instalat un blocaj pe teren propriu, dar probabil e o presiune mai mare decât în deplasare. Parcă avem trac, dar nu consider că am făcut un meci rău astăzi. A fost un meci greu, Oțelul e o echipă bună, am încercat să dăm tot pe teren. Poate ne lipsește încrederea în noi, poate e un blocaj, dar spun asta mereu când facem egal sau când pierdem”, a declarat Petrila după meci, la Digi Sport. El a recunoscut că nu se aștepta să fie căpitan și că a aflat de nominalizare abia înaintea partidei. În mod normal, banderola e purtată de Săpunaru sau, în lipsa lui, de Braun, iar sâmbătă amândoi au fost doar pe banca de rezerve.

La rândul lui, antrenorul Rapidului, Marius Șumudică, a încercat să explice egalul, scoțând în față părțile pe care el le consideră pozitive: „Sunt bucuros că nu am primit gol, este primul meci din acest sezon în care nu primim gol. Parcă am avut ocazii mai multe, dar sunt ei o echipă bună. Per total, nu pot să zic că sunt mulțumit, dar nici dezamăgit. Am mai câștigat un punct, am ajuns la două puncte de play-off. Acum urmează Botoșani și trebuie să luăm toate cele trei puncte”, a spus tehnicianul care a readus agresivitatea pozitivă în jocul rapidiștilor.

Experiența unui antrenor se vede nu doar după rezultate, ci și după cum vorbește la interviuri. Iar după un rezultat care nu corespunde realității, mereu tehnicienii găsesc motive. În cazul Rapidului, acestea au fost legate de oboseala jucătorilor și de faptul că a trebuit să joace cu trei jucători foarte tineri. „A contat și timpul de odihnă. Noi nu am avut decât 4 zile între cele două jocuri. S-a văzut la Rareș Pop, s-a văzut la Petrila care a jucat cu injecție astăzi, Săpunaru, Hromada. Suntem o echipă tânără, am început cu trei jucători sub 21 de ani, nu este ușor”, a mai spus tehnicianul Rapidului, care totuși a uitat să spună și câți jucători experimentați avea pe bancă.

Dorinel Munteanu, atac la foștii colegi

Dorinel Munteanu este unul dintre cele mai controversate personaje ale acestor zile în fotbalul românesc. Antrenor cu rezultate dovedite pe teren, el este atacat inclusiv de foștii coechipieri de la națională pentru modul neortodox în care-și ceartă jucătorii. Sâmbătă, le-a răspuns acestora: „Nu am fost prieten cu cei din Generația de Aur care au comentat despre mine. Ei au fost prieteni cu mine, dar eu nu am fost cu ei. Ei merg pe drumul lor, eu pe drumul meu. Mă rog pentru ei, să le dea Dumnezeu înțelepciune. Să-și facă rating cât mai prosper”, a declarat Dorinel Munteanu la interviul de după meci. De asemenea, el și-a exprimat îngrijorarea pentru accidentarea lui Chira, care la primul meci ca titular din carieră a suferit o fractură de gleznă din cauza terenului! „Am informații că este destul de gravă accidentarea lui. Îmi pare foarte rău pentru el. Este tânăr și își va reveni. E băiatul meu și îl susțin până la capăt”, a mai spus fostul internațional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Oana Paraschiv și Mihai Găinușă (2) jpg
okmagazine.ro