Tragedie în fotbalul românesc: un jucător de la CFR Cluj a murit călcat de tren

Ultima actualizare:

Omul care, în urmă cu șase ani, îmbrăca tricoul campioanei României a avut parte de un sfârșit tragic, sub roțile unui tren. Potrivit presei iberice, fostul jucător a fost călcat de trenul care mergea pe ruta Oviedo - Siero, în Spania, iar ambulanța care a ajuns la fața locului nu a mai putut face nimic, luându-se în calcul și ipoteza unei sinucideri. 

Un jucător de la formația antrenată de Dan Petrescu a murit călcat de tren (FOTO: Sportpictures)
Un jucător de la formația antrenată de Dan Petrescu a murit călcat de tren (FOTO: Sportpictures)

Pelayo Novo a murit, la 32 de ani, în urma unui accident fatal, care nu a fost nici pe departe primul său mare ghinion. Înainte de această tragedie, petrecută în Spania, marți, ibericul a suferit un accident îngrozitor. În trecut, înaintea unui meci, a căzut de la etajul trei al unui hotel unde era cazat cu echipa lui, ceea ce i-a schimbat viața radical, retrăgându-se din fotbal și petrecându-și viața într-un scaun cu rotile. 
Pelayo Novo a început fotbalul la Oviedo, pentru ca mai apoi să treacă, rând pe rând, pe la Elche, Cordoba și Lugo, înainte de a semna cu CFR Cluj, în vara anului 2017. Mijlocașul spaniol a rezistat, însă, doar două luni în Gruia - în cele din urmă, Dan Petrescu l-a anunțat că nu intră în calculele sale, iar Pelayo Novo a semnat cu Albacete, formație din eșalonul secund spaniol. De-a lungul carierei sale, cea mai mare cotă de piață atinsă a fost de 800.000 de euro, cu patru ani înainte să sosească în fotbalul românesc.

După teribilul accident, care l-a condamnat la o viață total diferită, Pelayo Novo a găsit cumva puterea să continue și a devenit cel de-al 12-lea jucător din întreaga lume, care juca tenis în scaun cu rotile. 
„Lovitura a fost atât de puternică, am căzut de la o înălțime mare, astfel că nu am fost conștient, în acele momente. Îmi amintesc doar că m-am trezit de-abia la spitalul din Zaragoza. Am renăscut în clinica Lozano Blesa. Viața mea a început, de atunci. E complicat să accept, dar există viață și după acest accident. Trebuie să pun în balanță ceea ce s-a întâmplat, pe asta mă concentrez. E adevărat că m-am simțit nostalgic, dar sunt foarte mulțumit cu cariera mea, cu toate lucrurile pe care le-am realizat”, spunea fostul fotbalist, în 2018, la câteva luni după accidentul teribil.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net