U. Cluj se salvează de la retrogradare. Chindia, UTA și Argeș încă se luptă

Universitatea Cluj și-a asigurat salvarea de la retrogradarea în eșalonul secund, cu două etape rămase de disputat din play-out-ul Superligii României.

„Șepcile roșii” rămân în Superliga României (FOTO: Sportpictures)
„Șepcile roșii” rămân în Superliga României (FOTO: Sportpictures)

Victoria care a salvat-o a fost cea în fața celor de la Chindia Târgoviște, consemnată sâmbătă, cu 2-0. Reușita a fost savurată din plin de către antrenorul de la „șepcile roșii”, Ioan Ovidiu Sabău: „Sunt foarte fericit, în momentul de față, chiar dacă poate nu se vede. Am o satisfacție că mi-am asumat acest obiectiv greu, în momentul în care am preluat echipa și e normal că te simți ușurat, când l-ai îndeplinit. Simt că sunt apreciat pentru ce am făcut, vreau să felicit jucătorii, au dat dovadă de caracter pe parcursul play-out-ului. Am avut momente în care ne-am descurcat foarte bine, cu un joc spectaculos. Jocul, așa cum am anticipat, a fost unul greoi. Au reușit să facă superioritate numerică la mijloc, până când am reușit să ne reorganizăm. Am spus că, dacă nu îmi îndeplinesc obiectivul, renunț la cariera de antrenor. Mai avem două jocuri foarte grele, sper să ne refacem. Sunt bucuros și că am făcut fericiți suporterii. Mă bucur când ei sunt împliniți!”

Următorul obiectiv: câștigarea Cupei României

Astfel, Universitatea Cluj ocupă locul cinci în play-out-ul din Superliga României, având 30 de puncte, în vreme ce Chindia numără 22 de puncte și se află pe a opta poziție, de baraj, încă luptându-se să evite „căderea” în eșalonul secund de fotbal. Mai departe lupta pentru rămânerea pe prima scenă a fotbalului românesc se dă între Chindia, UTA Arad și FC Argeș. Cât despre Universitatea Cluj, echipa lui Ioan Ovidiu Sabău se poate pregăti de finala Cupei României cu Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, acum, că a scăpat de grijile retrogradării. Meciul în care se va decide câștigătoarea acestui trofeu se va juca miercuri, pe 24 mai, pe Stadionul Municipal din Sibiu, inaugurat recent și prevăzut cu peste 12.000 de locuri. Echipa care va ridica trofeul deasupra capului va fi recompensată cu 240.000 de euro, în vreme ce cealaltă finalistă va încasa cu 10.000 de euro peste ceea ce a agonisit, până acum, până în această fază a competiției. Orientativ, o victorie în grupe a fost premiată cu 12.000 de euro, remiza cu 4.000, calificarea din sferturile de finală cu 25.000, iar victoria din semifinale cu 50.000. Față de ediția anterioară, Federația Română de Fotbal a crescut premiile totale cu 50%, de la 800.000 de euro din sezonul trecut, la 1,2 milioane de euro, în actuala ediție a competiției. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net