Accident mortal în Raliul Dakar: un spectator a fost strivit de un concurent

Ultima actualizare:

Raliul din Dakar este în centrul atenției, în urma unui eveniment nefericit: un turist italian a murit, marţi, după ce a fost izbit de un concurent.

Competiția din Arabia Saudită, în doliu (FOTO: Getty Images)
Competiția din Arabia Saudită, în doliu (FOTO: Getty Images)

Accidentul tragic s-a petrecut în timpul celei de-a noua etape a raliului Dakar, între Riad şi Harad, în Arabia Saudită, au anunţat organizatorii. „Un spectator de origine italiană, care se afla în spatele unei dune, a fost rănit pe pista de raliu”, notează presa internațională. Deși inițial s-a încercat evacuarea victimei cu elicopterul de asistență medicală, aceasta a decedat în timpul transferului, se mai arată în ziarele din afara graniței. 

Dat fiind faptul că persoana respectivă a fost lovită de un concurent, a fost declanșată o investigație, pentru a stabili circumstanțele tragicului eveniment. Raliul Dakar a început în ultima zi a anului 2022, de pe Malul Mării Roșii și se va încheia pe 15 ianuarie, în Dammam, după peste 8.000 de kilometri. Competiția se desfășoară pentru a patra oară la rând în Arabia Saudită, având loc în principal în zonele deșertice, numărul spectatorilor interesați fiind în scădere, comparativ cu perioadele în care se disputa în America Latină.

Alte două accidente cu piloți ajuns la spital

Aceeași etapă a mai găzduit un accident, de data aceasta cu Carlos Sainz și Joan Barreda în prim-plan. Cel dintâi, ajuns la vârsta de 60 de ani, este un spaniol care s-a impus în Raliul Dakar în trei rânduri - 2010, 2018 și 2020, iar acum a fost nevoit să abandoneze, după ce s-a răsturnat cu mașina și a ajuns la spital. „Din păcate, în accidentul de azi, mașina a fost grav avariată și nu poate fi reparată. Vom abandona Dakar-ul, dar important este că nu am pățit nimic grav. Mulțumesc Lucas Cruz și Audi pentru dedicare și toată munca grea”, a fost anunțul lui Carlos Sainz. Totodată, Joan Barreda, a suferit o căzătură serioasă și a fost transportat la spital.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net