Argentina, gest rar pentru Messi: omagiul plănuit pentru campionul mondial

Ultima actualizare:

Argentina plănuiește un gest destul de rar întâlnit, în vederea „răsplătirii” lui Lionel Messi și a lucrurilor realizate de acesta pentru sud-americani: conducerea naționalei ar dori să-i aducă lui Lionel Messi un omagiu și, prin „vocea” președintelui Federației Argentiniene de Fotbal, Claudio Tapia, şi-a manifestat intenţia de a retrage tricoul cu numărul 10 de la echipa naţională, la finalul carierei jucătorului de la Inter Miami.

Leo Messi nu se gândește, deocamdată, la retragere (FOTO: Getty Images)
Leo Messi nu se gândește, deocamdată, la retragere (FOTO: Getty Images)

„Când Messi se va retrage din fotbalul internaţional, nu vom mai permite nimănui să poarte tricoul cu numărul 10”, a declarat oficialul pentru presa spaniolă, completând: „Acesta va fi retras pe viaţă în onoarea sa. Măcar atât putem face pentru el”. Totuși, un cuvânt de spus are și FIFA, care ar putea refuza această dorință, în contextul în care n-ar fi fost de acord, în trecut, cu retragerea aceluiași număr, în semn de omagiu adus lui Diego Maradona. 

S-ar putea retrage din „sportul rege” în tricoul Barcelonei

Reamintim că Leo Messi a fost căpitanul Argentinei la victoria la Cupa Mondială, din 2022, împotriva Franţei, per total înscriind șapte goluri și oferind trei pase decisive și, de asemenea, a câştigat Copa América, în 2021. În ceea ce privește parcursul de la club, Leo Messi, care a ajuns, vara trecută, de la Paris Saint-Germain la Inter Miami, echipă din Major League Soccer și, la cei 36 de ani din prezent, nu pare deloc dispus să-și anunțe prea curând finele carierei, cota sa actuală de piață ridicându-se la 30 de milioane de euro. De la prima lui selecţie pentru Argentina, în 2005, fostul jucător al Barcelonei a îmbrăcat tricoul naționalei sale de 180 de ori, marcând 106 goluri. În contextul în care a fost un jucător reprezentativ pentru gruparea de pe „Camp Nou”, inclusiv înainte de a semna pentru Inter Miami s-a vehiculat întoarcerea sa la gruparea din campionatul spaniol, între timp rămânând o opțiune viabilă pentru retragerea sa din „sportul rege”. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net