Bornă istorică pentru Leo Messi: ce a reușit argentinianul în tricoul naționalei

Lionel Messi, unul dintre cei mai buni și apreciați fotbaliști de pe planetă, în ultimele două decenii, are reușită după reușită.

Lionel Messi numără, acum, 102 goluri la naționala Argentinei (FOTO: Getty Images)
Lionel Messi numără, acum, 102 goluri la naționala Argentinei (FOTO: Getty Images)

După ce și-a adăugat singurul trofeu care-i lipsea din palmares, în iarna lui 2022, devenind campion mondial alături de Argentina, Lionel Messi a mai reușit o bornă istorică. Fotbalistul în vârstă de 35 de ani a depășit pragul de 100 de goluri înscrise în tricoul țării sale, după ce a marcat de trei ori a în meciul amical câştigat de Argentina, marţi, scor 7-0, în faţa naţionalei din Curaçao. Starul sud-american a ajuns, astfel, la 102 reușite la națională.
Cu o valoare estimată de site-urile de specialitate la 45 de milioane de euro, Leo Messi este legitimat la Paris Saint-Germain din vara anului 2021, după ce a lăsat în urmă echipa la care a cunoscut gloria, FC Barcelona. Cum contractul său de la campioana Franței expiră, la finele lunii iunie, zvonurile unei plecări se întețesc, pe zi ce trece. 

Presa internațională notează atât interesul cluburilor din fotbalul arab, cât chiar și o eventuală întoarcere pe Camp Nou. Certe, însă, sunt cifrele impresionante ale lui Leo Messi: dacă în tricoul lui PSG numără 29 de goluri în 66 de apariții, în cel al lui FC Barcelona are nu mai puțin de 672 de reușite în doar 778 de partide. La naționala Argentinei, unde poartă și banderola de căpitan, fotbalistul figurează cu 102 de goluri în 174 de meciuri. Nici în privința trofeelor Leo Messi nu stă deloc rău: printre reușitele sale se numără de șapte ori câștigător al Balonului de Aur, de 22 golgheter, de trei ori ales cel mai bun jucător din fotbalul european, de 10 ori jucătorul anului, de patru ori câștigător al Ligii Campionilor, de trei ori câștigător al Supercupei Europei, de 10 ori campion al Spaniei și o dată campion al Franței. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net