Campionatul spaniol, decis: Barcelona a luat titlu și a declanșat fiesta

Ultima actualizare:

FC Barcelona a reușit să-și adjudece supremația în Primera División, cucerind din nou titlul într-unul din cele mai puternice campionate de fotbal ale lumii. Catalanii au bifat această performanță nu doar la masculin, ci și la feminin, urmând ca, luni seară, să se desfășoare o adevărată paradă în orașul catalan. 

FC Barcelona a cucerit titlul din Spania (FOTO: Getty Images)
FC Barcelona a cucerit titlul din Spania (FOTO: Getty Images)

Clubul a anunțat că, atât jucătorii, cât și jucătoarele de pe Camp Nou, vor împărți un autobuz descoperit, pe un traseu de opt kilometri, pe care îl vor parcurge între stadionul Camp Nou şi Arcul de Triumf, începând cu ora locală 18.00, aceasta fiind prima paradă de o asemenea amploare, din anul 2018 și până astăzi.  
Dacă echipa feminină a FC Barcelona a câştigat, încă din aprilie, al optulea său titlu, fotbaliștii au reușit cucerirea titlului cu numărul 27, duminică, după victoria cu Espanyol (4-2), performanță care nu se mai petrecuse de patru ani. La finele meciului, a avut loc inclusiv un episod ieșit din comun, când jucătorii şi staff-ul echipei FC Barcelona au fost alergaţi de susținători ai formației adverse, fiind nevoiți să se retragă imediat către vestiar. 
Chiar dacă, la scurt timp după câștigarea meciului, susținătorii catalani au început deja fiesta orașului, care a durat până spre dimineață, clubul „va dubla” această sărbătoare, cu una „oficială”. 

Primul titlu cu Xavi ca antrenor pe Camp Nou

Reușita este una savuroasă pentru Xavi, care a preluat Barcelona, de data aceasta ca antrenor, în 2021. Dacă din ipostaza de jucător, el cucerise deja în palmaresul său toate trofeele posibile, inclusiv opt titluri în Spania şi patru Ligi ale Campionilor, titlul din acest an este o premieră „delicioasă” și ca tehnician. Totuși, Xavi s-a arătat modest și echilibrat în declarații, atribuind meritele tuturor celor implicați în buna desfășurarea a clubului de pe Camp Nou. „Nu este titlul lui Xavi, este titlul Barcelonei, o echipă care creşte şi se dezvoltă. Sunt încântat pentru jucători, pentru staff, pentru conducere... Mă simt mândru că antrenez aceşti jucători”, a declarat ocupantul băncii tehnice. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net