Premieră pentru West Ham, în ultimii 47 de ani: poate bifa o performanță uriașă

Meciurile de cupe europene se apropie vertiginos de ultimul act, disputându-se deja, joi, turul semifinalelor.

West Ham (dreapta) este aproape de o mare performanță (FOTO: Getty Images)
West Ham (dreapta) este aproape de o mare performanță (FOTO: Getty Images)

În Liga Europa, își măsoară forțele Juventus și Sevilla, care au remizat în tur, 1-1 și AS Roma cu Bayer Leverkusen, italienii învingând cu 1-0 în primul duel. Campioana sezonului din Conference League, AS Roma, speră să încheie stagiunea curentă cu un trofeu, însă italienii nu au o misiune ușoară în penultimul act. Nemții pornesc cu prima șansă în această confruntare, însă valorile celor două echipe nu sunt discrepante. Returul acestei faze de fotbal se va disputa pe 17 mai, iar lupta pentru marele trofeu, care ar putea fi o finală 100% italiană, va avea loc pe 31 mai, de la ora 22.00. Campioana va câștiga peste opt milioane și jumătate de euro, iar vicecampioana peste patru milioane și jumătate de euro.  

Englezii, aproape să consemneze un parcurs uriaș 

De cealaltă parte, în Conference League, lupta din semifinale se dă între ACF Fiorentina și FC Basel, elvețienii învingând cu 2-1 deocamdată, după o răsturnare spectaculoasă de scor și West Ham United cu AZ Alkmaar, formația din Premier League impunându-se cu același rezultat, cu toate că olandezii reușiseră să înscrie primii. 
 FC Basel, revelația competiției, are un parcurs foarte discret în competiția internă, așa încât competiția eruopeană e singurul obiectiv palpabil din acest sezon. Manșa secundă a acestor dueluri va avea loc pe data de 18 mai, în vreme ultimul act al competiției se va disputa pe 7 iunie, de la ora 22.00, West Ham fiind aproape de prima sa finală, din anul 1976 și până astăzi. Banii puși în joc nu sunt deloc de neglijat, campioana Conference League urmând să aibă un câștig de cinci milioane de euro, iar cealaltă finalistă de trei milioane de euro. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net