Scandal de proporții cu mafia pariurilor: cât primea un jucător pentru un „galben”

Fotbalul brazilian e „străbătut” de încă un caz de mafia pariurilor, nu mai puțin de 25 de jucători fiind implicați într-un proces de lungă durată. Dintre aceștia, patru au ajuns deja la o înțelegere cu procurorii, astfel încât li se va schimba încadrarea în martori la proces, informează „Gazeta Sporturilor”, citând publicația UOL Esporte. 

Mafia pariurilor e prezentă constant în sportul mondial (FOTO: Getty Images)
Mafia pariurilor e prezentă constant în sportul mondial (FOTO: Getty Images)

Totul a pornit luna trecută, când procurorii responsabili de acest caz au descoperit șase „blaturi”, care dateză din 2022, în primul eșalon al sud-americanilor, iar aici până la deschiderea procesului a fost doar o chestiune de timp. 
Potrivit celor patru fotbaliști, care și-au recunoscut vinovăția și au scăpat de acuzații, sumele de bani promise pentru a încasa un cartonaș galben sau pentru a provoca un penalti s-ar fi ridicat chiar și la 14.000 de dolari, doar că, într-un final, cele primite cu adevărat ar fi atins maximum 6.000 de dolari. 
Totodată, în vizorul anchetatorilor se află și cinci partide din campionatele statale, fiind eliberate o serie de mandate de arestare, grupul infracțional fiind răspândit în 16 orașe din șase state. 
Mafia pariurilor, un fenomen care s-a împânzit de îndelungă vreme în fotbalul global, continuă să pună probleme în „sportul rege” și nu numai, pedepsele fiind de la amenzi cu sume considerabile, până la pedeapsa cu închisoarea. 

Sierra Leone „a oferit” unul dintre cele mai mari „blaturi” all-time din fotbal

Unul dintre cele mai mari „blaturi” din istoria fotbalului s-a petrecut în Sierra Leone, chiar în ultima etapă a campionatului regulat, avându-le în primplan pe Gulf FC și Kahunla Rangers. Cele două grupări de aflau la egalitate de puncte și se luptau pentru poziția secundă, care garanta prezența în play-off-ul competiției. Dintre cele două echipe, Gulf FC era cea care se poziționa pe locul doi, la începutul ultimei etapei, mulțumită golaverajului mai bun. Curios sau nu, la pauza celor două partide, Gulf FC conducea cu scorul de 7-1 pe Koquioma Lebanon, în vreme ce Kahunla Rangers avea 2-0 împotriva celor de la Lumbebu United și totul avea să ia o întorsătură uluitoare. Gulf FC a marcat nu mai puțin de 84 de goluri în cea de-a doua repriză, câștigând cu scorul de 95-0. Nici Kahunla Rangers nu s-a lăsat mai prejos, scorul final fiind 91-1.
Astfel, un total de 187 de s-au marcat în cele două partide, un jucător de la Gulf FC înscriind nu mai puțin de 30 de goluri în partida cu Koquioma Lebanon. Presa locală a notat că arbitrul acelui meci, intrigat că se poate întâmpla un asemenea meci, a ieșit de pe teren și a fost înlocuit cu rezerva sa. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Nicolae Stanciu (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (EPA) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
Guadalupe Porras (EPA) jpg
Statuie Dani Alves (X, Twitter) jpg
FCSB FC Botosani (Sportpictures) SITE jpg
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net