Cristiano Ronaldo, cel mai bine plătit sportiv din lume. Pe ce loc e Leo Messi

Lăsarea fotbalului european pentru cel saudit a însemnat pentru Cristiano Ronaldo o lovitură financiară, fotbalistul portughez având un contract uriaș cu Al-Nassr. De altfel, lusitanul este cel mai bine plătit sportiv din lume, în 2023, având venituri de 136 de milioane de dolari, adică echivalentul a 124 de milioane de euro, potrivit Forbes. Cristiano Ronaldo îi devansează pe argentinianul Lionel Messi şi pe francezul Kylian Mbappé, deși au, la rândul lor, salarii deloc de neglijat. 

Cristiano Ronaldo, lider în clasamentul Forbes (FOTO: Getty Images)
Cristiano Ronaldo, lider în clasamentul Forbes (FOTO: Getty Images)

Jucătorul în vârstă de 38 de ani a mai ocupat locul de lider în ierarhia realizată de publicaţia economică americană, în 2016 şi 2017, având toate șansele să domine topul în următorii ani, dat fiind că înțelegerea sa cu Al-Nassr e valabilă până în 2025. Angajamentul cu clubului saudit prevede un salariu anual de 75 de milioane de dolari, estimează Forbes, care anticipează şi „oportunităţi suplimentare de marketing” în această ţară, al cărei ambasador neoficial al sportului a devenit. Un rol preluat şi de Leo Messi, detronat, însă, de pe prima poziţie în ciuda veniturilor sale brute de 130 de milioane de dolari, echivalentul a 118 de milioane de euro.

Francezul Kylian Mbappé, coechipierul lui Leo Messi la Paris Saint-Germain, completează podiumul clasamentului Forbes, după ce a făcut un salt spectaculos de pe locul 55 pe poziţia a treia, cu venituri de 120 de milioane de dolari, adică 109 milioane euro, în urma contractului reînnoit, anul trecut, cu PSG, care i-a adus 100 de milioane de dolari, respectiv 91 milioane euro. La acest salariu impresionant, cel mai mare din fotbalul mondial, se adaugă 20 de milioane de dolari, bani proveniți din activităţile sale în afara terenului. Apoi, în spatele lui Kylian Mbappé se află jucătorul american de baschet LeBron James, superstarul NBA şi al echipei Los Angeles Lakers, care figurează având câştiguri de 119,5 milioane de dolari, din care 75 de milioane de dolari, adică 68 de milioane de euro, sunt venituri extrasportive.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Razvan Lucescu Facebook jpg
image
image
image
image
image
image
Mihai Chiruta (Facebook) jpg
Dinamo Csikszereda (Sportpictures) jpg
Neil Lennon (Facebook) jpg
Jurgen Klopp (EPA) jpg
PAOK Salonic (EPA) jpg
Oleksandr Usyk si Tyson Fury (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
CFR Cluj Farul Constanta (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net