Echipele din Turcia încep să se retragă din competiție, după cutremur

Ultima actualizare:

Tragedia care a lovit atât Turcia, cât și Siria, la începutul săptămânii trecute, încă se oglindește în viața de zi cu zi: bilanțul persoanelor care au murit trece de 36.000 de oameni și încă mai există speranță pentru cei de sub dărâmături, din când în când remarcându-se miracole. Seismul a afectat în general societatea din țara Semilunei, astfel încât vestea celor câtorva cluburi, care au decis să se retragă din campionat, nu a surprins pe nimeni.

Alexandru Maxim e la un pas să semneze cu Beșiktaș JK (FOTO: Sportpictures)
Alexandru Maxim e la un pas să semneze cu Beșiktaș JK (FOTO: Sportpictures)

Gaziantep FK și Hatayspor, din primul eșalon turc, dar și grupările din diviziile inferioare, Adanaspor AŞ, Yeni Malatyaspor, Diyarbekirspor AŞ, Adıyaman FK şi Malatya Arguvan SK decis să pună „stop” evoluțiilor din competiții. 
Între timp, Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a acceptat solicitările de retragere din competiții venite de la echipe din zonele afectate de cutremur, urmând ca respectivele cluburi să piardă la masa verde (0-3) toate meciurile rămase nedisputate din actualul sezon, iar adversarele să fie declarate câştigătoare cu 3-0. Ulterior, odată ce se vor fi pus pe picioare, din sezonul 2023/2024, cluburile respective își vor relua activitatea în eşalonul în care s-au aflat, în momentul retragerii. Pentru a le sprijini să depășească această perioadă dificilă, federația le va asigura sumele de bani garantate aferente participării în campionat pentru restul sezonului.

Decizia retragerii l-a impactat și pe mijlocașul român Alexandru Maxim, legitimat la Gaziantep FK, care ajuns la 32 de ani, se reorientează. Până acum, jucătorul s-a dovedit a fi de bază la Gaziantep - în cele 21 de meciuri în campionat a marcat de patru ori și a pasat decisiv de șase. Nici în Cupa Turciei nu a stat degeaba, înscriind o dată în cele patru partide și oferind patru assist-uri. Presa locală notează că internaționalul român poate ajunge la Beşiktaş JK, care este pe locul patru în campionat, așadar fotbalistul se va duela pentru un loc în cupele europene. Cele două grupări ar fi ajuns deja la un acord pentru împrumut și Gaziantep FK ar urma chiar să plătească o sumă de bani aferentă acestei mutări. Astfel, Alexandru Maxim ar lua-o pe urmele lui Adrian Ilie, Daniel Pancu sau Marius Măldărășanu, fotbaliști care, de-a lungul vremii, au îmbrăcat și ei tricoul lui Beșiktaș, echipă care este de 16 ori campioană în Turcia, de zece ori câștigătoare a Cupei și de nouă ori cuceritoare a Supercupei. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
FotoJet (25) jpg
Zinedine Zidane (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net